Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE Pro
Last post Sun, Jan 24 2010 by knievel, 11 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Sep 26 2009 18:55
by cklatman_7564
Joined on Fri, Jul 30 2004, Posts 7

VE Pro runs on my PC (XP 64 bit) as a slave fine.  However I am unable to make a VST channel of Omnisphere and it is directed properly to where the Plugin is located.  (In the Steinberg VST Plugins folder of my system drive).

Is there a problem or am I doing something wrong.  The manual doesn't describe how to do this.  I click the "Add New VSTi Channel" and nothing happens.

Posted on Sat, Sep 26 2009 18:59
by cklatman_7564
Joined on Fri, Jul 30 2004, Posts 7

My PC is running in slave mode and VE Pro works.  When I click on "Add New VSTi Channel" nothing happens.  The Plugin for Omnisphere is in the Steinberg VST Plugins folder which I added to VE Pro's Plugin directory.

I can't figure out why this doesn't work.

Posted on Sat, Sep 26 2009 19:06
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608
  1. Does VE Pro even list Ominsphere?
  2. If not are you trying to load a 32bit plug into a 64bit server?

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Sep 26 2009 19:20
by cklatman_7564
Joined on Fri, Jul 30 2004, Posts 7

My PC slave is running XP 64 bit.  Is that the problem?  If so does Omnisphere have a 64 bit version?

Posted on Sat, Sep 26 2009 19:36
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608
cklatman_7564 wrote:

My PC slave is running XP 64 bit.  Is that the problem?  If so does Omnisphere have a 64 bit version?

 

It has nothing to do with the OS. it's a question of whether you are using the 32bit server or 64bit on the slave machine. I don't think that Omnisphere is 64bit, so try running the 32bit server to see if that makes a difference. Double check the VSTi path is correct as well while you're at it.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Sep 26 2009 20:51
by cklatman_7564
Joined on Fri, Jul 30 2004, Posts 7

Yes thank you that worked.  If I use the 32 bit mode is there any difference in performance?

Posted on Sat, Sep 26 2009 20:57
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

It should be exactly the same. The only difference is that you are limited to something under 4GB of memory for all your 32bit Instruments.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sun, Jan 24 2010 14:30
by knievel
Joined on Thu, May 28 2009, Newcastle, England, Posts 80

Sorry to bring this old thread up!

I'm running a x64bit XP system.

So does that mean if I used VE Pro 32bit, I could open say, 4 instances of VE Pro 32bit and have up to around 4gb in each? To utilise my 16gb RAM?

Hope that makes sense!

Ian

Posted on Sun, Jan 24 2010 14:37
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12892

Hi Ian,

actually, XP64 is the only Windows system that is not officially supported - although it works, we will not actively support and develop for it in the future.

Here´s how it works: If you use VE PRO 32 bit, you can access up to 2.8 GB of RAM all in all - all VE PRO instances connect to 1 VE PRO Server.

If you use VE PRO 64 bit with Vienna Instruments, Vienna Imperial and other 64 bit plug-ins, you can load as much RAM as you have available Smile

And of course you can run 32- and 64 bit instances simultaneously.

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Jan 24 2010 15:54
by knievel
Joined on Thu, May 28 2009, Newcastle, England, Posts 80

Thanks for your speedy reply Paul!

What if I have a VST effect that I want to use on all instances of my VE Pro, but this VST will only show up as a usable effect in VE Pro 32bit. i.e. it's a 32 bit VST.

Can I use 2.8GB of RAM in each instance of VE Pro 32 bit that I open? I.e. 2.8GB of strings in one, then another 2.8GB of brass in another, etc??

This is starting to get complicated! :)

Cheers!

Ian

Posted on Sun, Jan 24 2010 17:27
by knievel
Joined on Thu, May 28 2009, Newcastle, England, Posts 80

Hey not to worry I'll have a play around - I'm sure I'll be able to wrok it out!

I'm on a 64bit system so thought I'd be able to use as much available RAM as I could - even though I'm running the 32bit version of VE Pro.

Not to worry!

Ian

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.