Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE PRO 7 - CPU usage high even when there is no activity
Last post Sat, Jan 16 2021 by Paul, 3 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Jan 11 2021 17:40
by 149376
Joined on Wed, Sep 02 2020, Posts 5

Hi,

See attached picture. I have VE Pro 7 with multiple instances of Synchron Player. Once I connect to VE Pro server from Cubase, the CPU usage just goes up for each instance even though I am not doing anything on Cubase.

Setup:

VE PRO 7, Cubase 11.

I created a dump file but it is around 18 GB.

Thank you

Ram

File Attachment(s):
vepro7_cpu_usage.jpg (6,908kb) downloaded 11 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, Jan 15 2021 19:30
by 149376
Joined on Wed, Sep 02 2020, Posts 5

Hello,

Can someone from VSL please respond. I spend thousands of dollars purchasing your software; is it unfair for me to expect some support when I am having performance issues ?

Please guys from VSL !!!

Posted on Sat, Jan 16 2021 19:22
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12482

Welcome Ram, 

Thanks for the reminder.

Did you know that this is a community-driven forum and that you can reach our support team with specific questions via or by chatting with or chatbot Arnold?

It will be hard to tell anything without the specs of your setup (OS, used versions, hardware) and some basic information about your routing (e.g., how many audio channels are you feeding back). 

I'm sure you have check the Cubase-related notes in the VE Pro manual as well and disabled the Cubase ASIO Guard. Correct?

Thanks for the additional information!

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.