Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE PRO Compatibility List - YOUR input is much appreciated!
Last post Thu, Jun 02 2011 by Debrecini, 93 replies.
Options
Go to last post
5 Pages123>»
Posted on Sat, Sep 26 2009 18:11
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11311

Hello everybody,

you have probably noticed the list of plug-ins we have tested and verified to work with Vienna Ensemble PRO in our beta-testing.

Of course there are many more plug-ins out there, and you might have them in your arsenal. Please have a quick look at this list and add any additional plug-ins that work on your system in this thread - or in a mail to our support team.

Please include your OS and the version number of the given plug-ins!

Thanks a lot for your help in advance, I guess we all want this list to grow quickly Cool

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Sep 26 2009 20:14
by petera
Joined on Wed, Apr 08 2009, Munich, Germany, Posts 74

Hi Paul,

could you post a link to this list? Thanks a lot ;-)

Best regards,

Peter

Posted on Sat, Sep 26 2009 21:35
by herb
Joined on Mon, Aug 05 2002, Posts 4607

best

Herb

Posted on Sun, Sep 27 2009 13:13
by Gemini
Joined on Sun, Feb 18 2007, Los Angeles, Posts 95

As for my current tries, I can grant excellent results with:

- XLN Addictive Drums 1.1.0

- SYNTHOGY Ivory 1.64

My setup:

Windows XP Professional 64bit on a ASUS P5N32-e SLI Plus motherboard with Intel Core2Duo E6600, 8 GB RAM and RME HDSPe AIO

Posted on Sun, Sep 27 2009 13:21
by grenular
Joined on Sat, May 17 2008, Posts 18

Hi Everybody,

i like your list (link above). but could you please rearrange the list by name the system & pc or mac. It´s a major difference between the computers. On my mac (8core & osx 10.6 / 16 gb, logic 9) stylus and longe lizzard will not running in the right way (see link http://community.vsl.co.at/forums/p/22811/154965.aspx#154965)

Best

Olli

Posted on Sun, Sep 27 2009 16:14
by BloodyJoe
Joined on Sat, Dec 06 2008, Stuttgart, Posts 33
I tryied Lennardigital's Sylenth1 v2.2 from a master and a slave instance and it'is running pretty well through VEPro. WinXP32, Cubase4.52
Posted on Sun, Sep 27 2009 17:39
by dlpmusic
Joined on Sun, Jan 19 2003, Posts 266

Latest versions of Cakewalk Rapture and Dimension on MAC OSX work.

Posted on Sun, Sep 27 2009 17:40
by zentrumsounds
Joined on Sat, Jan 03 2009, Posts 152
UVI Workstation running the IRCAM Solo instruments sample library works perfectly thus far.


System: i7 920 running XP64 12Gb RAM (VE PRO is on this server)
iMac 27" 3.4 Ghz Intel i7, OSX 10.7.5, 12GB RAM
Synergy AW700, 3.0 Ghz Intel i7, Windows 7, 24GB RAM
Logic 9.1.8, Sibelius 6.2.0
Posted on Sun, Sep 27 2009 19:21
by cgernaey
Joined on Mon, Apr 04 2005, Detroit-Michigan, Posts 1026

Pianoteq 3.0.5 on OS X 10.5.8.  Works like a champ.

Maestro2be

Windows 7 Enterprise SP1 64-bit, 24GB RAM, i7 980x
Vienna MIR PRO, Vienna Instruments, Vienna Imperial, Vienna Suite Pro, Cubase 7.5.5, Presonus Studio One 4.5
Lavry DA10 DAC, RME Multiface 2, Arturia Analog Experience 61-key
Lemur Control Surface
Posted on Sun, Sep 27 2009 19:32
by cgernaey
Joined on Mon, Apr 04 2005, Detroit-Michigan, Posts 1026

Garritan Personal Orchestra (GPO) with Kontakt player 2.2.4 works just fine.  OS X 10.5.8.

Maestro2be

Windows 7 Enterprise SP1 64-bit, 24GB RAM, i7 980x
Vienna MIR PRO, Vienna Instruments, Vienna Imperial, Vienna Suite Pro, Cubase 7.5.5, Presonus Studio One 4.5
Lavry DA10 DAC, RME Multiface 2, Arturia Analog Experience 61-key
Lemur Control Surface
Posted on Sun, Sep 27 2009 19:37
by petera
Joined on Wed, Apr 08 2009, Munich, Germany, Posts 74
  • Musiclab RealGuitar
  • Musiclab RealStart

both working fine.

Posted on Mon, Sep 28 2009 17:00
by Daghe11
Joined on Mon, Sep 28 2009, Posts 6
Hallo hallo!

Anybody tried Waves plugin on a Win XP 32 DAW?


Many thanks for the replies.
Posted on Mon, Sep 28 2009 19:56
by Meyo
Joined on Thu, Apr 17 2008, Posts 17

NI's B4 II has MIDI problems.  Notes stick even when it is played by itself.  Everything else works; it sounds good; it just doesn't respond well to the MIDI.

GSI's B3 VST works fine.

The Inexpensive SONIVOX VIs are working.

Even though BFD2 is reported as tested and working, I've had problems with it sometimes not reloading.  Most of the kit will reload, but one instrument such as the snare will have to be manually reloaded.  This doesn't always happen.  I don't think this is a VE Pro issue as I've seen similar behavior with the combination of BFD2, FX Teleport, and jbridge.

I can also confirm as stated above that Real Guitar and Real Strat work with no issues.

I'm using Cubase 5.1 on a 64bit Vista machine talking to two 64bit Vista slaves.

Tags: VE PRO
Posted on Tue, Sep 29 2009 06:31
by Tao Jones
Joined on Wed, Apr 22 2009, Posts 30
I have PLAY 64 working on my Vista 64 i7 Core slave. The only major issue I've encountered is that if I have multiple instruments loaded into 1 instance of PLAY, and I try to change the MIDI channel RIGHT AFTER I select the channel where PLAY is instantiated... VE Pro will crash. For me, the way around it is.. I select the channel with PLAY instantiated. PLAY gui pops up. I click on any parameter other than the MIDI channel. e.q if I click the Browser button (Must click it again because the first click doesn't register for some reason).. now I'm in the browser, I click Player and I'm back out in the Player. Now I am able to select different MIDI channels without VE pro crashing. This also works with turning the volume knob, articulations, tranpose.. it seems any parameter other than the MIDI channel select. I was able to duplicate the crash every time. Stormdrum didn't seem as sensitive to this. It would crash but not as often as Gypsy. With Gypsy.. as soon you select its channel and the gui pops up. You click the MIDI channel and boom it crashes. Keep in mind this is with multiple instruments loaded into ONE instance of Play. I have not tested out single instruments loaded into single instances of Play.
Apologies for the way my post looks. I can't seem to figure out how the heck to create new paragraphs in this editor. I can hit RETURN a million times and SPACE... it just will not let me.. no indent!

Posted on Wed, Sep 30 2009 06:04
by orchetect
Joined on Fri, Nov 14 2008, Vancouver, BC, Posts 90
Plogue Bidule 0.9690 (as a VST plugin) crashes VEPro on Mac OSX 10.5.8. (Not sure about on Windows)

Every incarnation of the plugin will crash it.. both the VST and the FX inserts.
Steffan Andrews | www.orchetect.com
Cubase 8.5.20 | Mac OS 10.11.5 | Mac Pro 12-core 2.4GHz 64GB RAM | iMac i7 Quad 3.5GHz 32GB RAM | UA Apollo
Posted on Wed, Sep 30 2009 20:52
by petera
Joined on Wed, Apr 08 2009, Munich, Germany, Posts 74

These both also work very fine:

  • Steinberg Halion Symphonic Orchestra 1.5
  • Native Instruments Battery 3
Posted on Thu, Oct 01 2009 14:40
by ralexander1
Joined on Wed, Apr 07 2004, Orlando, FL USA, Posts 6

Paul - I am loving this software! Here's what isn't working on my stuff (an update to another post i made on this board):

Your site says Arturia Mini Moog is working - it isn't working here.... GUI not visible, but I can hear sounds.

Arturia Moog Modular - not able to see GUI, but I have sound.

Albino 3, Kontakt, Absynth, Toontrack, Vienna Libs all work well.

RobA

-------------------------------------

Macbook Pro, 4 gigs RAM, Mac OS 10.5.8

Posted on Thu, Oct 01 2009 21:26
by MaD
Joined on Thu, Sep 20 2007, Posts 36

Play Choirs - Full SATB using two play instruments in one VEPx64 instance (not using Play-IR but VS-Converb, tho). Works like a charm with wordbuilder in Cubase 5 without any noticeable latency while playing live. No crash as of yet.

Posted on Fri, Oct 02 2009 10:07
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

Play Choirs/Orch Gold works for me (VE Pro 32bit server) as does Broadway Big Band (Halion 3.4 player).

Can't get Focusrite Plug in suite to recognise all the plugins. Compressors work but for some reason EQ doesn't appear? This also happen in VE3 (32bit VE pro on Vista 64)

Thanks again VSL. This is truely amazing.

Paul

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Fri, Oct 02 2009 17:58
by john_1332
Joined on Thu, Feb 13 2003, Posts 109

I'm having a little problem using Kontakt 4.  It works, but each time I load an instrument I get the spinning beach ball, it turns red in the Force Quit window, and then about 3 minutes later the patch appears and VE Pro responds again.  Quite odd.  

I'm on 10.5.8. using Pro Tools 8.0.1  I had previously been at 10.6.1 and PT 8.0.3 but I had to revert after having all my audio drives turn into "not a valid audio drive" in Pro Tools.  I'm on a 2x2.66 Ghz Dual Core Intel (January of 07), and I'll be buying a new 8-core as soon as Digi approves a version of PT for Snow Leopard.  I think updating my OS, my Pro Tools and adding VE Pro and Kontakt 4 all at the same time may have overwhelmed my (slightly) old computer.

5 Pages123>»
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.