Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Articulation issues
Last post Mon, Jun 11 2012 by Kanudel, 3 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Jun 11 2012 06:23
by Kanudel
Joined on Mon, Jun 11 2012, Posts 2
Hi there!

I' having problems with different types of articulation, especially staccato.

I use the Vienna Symphonic Library which comes with Kontakt 5 (from Komplete 8) in Cubase 6.5 on a Windows 7, 64 bit version.

The main problem is, that legato lines work without any difficulties (excepted fast lines...) but if i switch to staccato, the strings do play different each time I press the play button. The system doesn't play the notes that are written... I would say, they get "lost".

If I look at the vst and disk performace this shouldn't be the problem because there is enough headroom (vst) and not even an amplitude (disk).

I tried everything in my mind to solve the problem but It didn't work. Thanks a lot for your help!

Best

Kevin
Posted on Mon, Jun 11 2012 06:33
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

Hello Kanudel, 

That sounds like a problem in Kontakt with the samples - as these samples have been mapped and organized by the Native Instruments team, the best idea is to contact them directly. 

I´d also include some information about the setup you are using (soundcard, latency, CPU, RAM...)

Best, 

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Jun 11 2012 08:03
by Kanudel
Joined on Mon, Jun 11 2012, Posts 2
Hi Paul

Thank you very much for your immediate reply! I will contact Native Instruments.

Thanks and have a nice day!

Kevin
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.