Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE Pro not starting in Windows 8.1
Last post Wed, May 20 2015 by Paul, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, May 20 2015 09:35
by cmatt
Joined on Tue, Jan 07 2014, Posts 10

Hey everyone,

couldn't find anything on this topic specifically in the forum, feel free to move the post to the right category...
  I'm quite new to Vienna Ensemble Pro, been uning it happily on one machine (OSX 10.10.2), running most Instruments on VE Pro, routing them to Pro Tools 11.

   I recently set up my "old" PC (intel core i7 2600k, 3,4 ghz) to use it as a slave. It runs windows 8.1 pro.
I installed all I wanted to use, most VIs, Sample Libraries, and VE Pro. I tested the system, the network. established a network connection. All worked. Then I let it be for a while, since I was busy with projects.
   When I wanted to start working with the new setup, I suddenly couldn't open VE Pro anymore. It shows as running in the task manager. but it's not open. All the other programs work (VIs in standalone etc). I checked online for help, checked all the administrator-rights. Did the updates, system restore. etc etc. Now I'm stuck. It took a while installing all the software. You can imagine that I'm trying to avoid installing everything again.

Any help, hint is greatly appreciated!

 Regards,
Carlos

____________________________
specs:
Master System: intel core i7 4770k, 12GB ram, OSX 10.10.2, system drive 250GB SSD, sample drive 512GB SSD, audio drive 2TB HDD 7200rpm RAID-0,
DAW:Pro Tools 11, USB 2.0 Interface: RME Babyface
Slave Computer: intel core i7 2600k, 16GB ram, Win 8.1,
system drive 250GB SSD, sample drive 1TB SSD RAID-0

Posted on Wed, May 20 2015 12:26
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11134

Hi Carlos, 

Did you install the latest version of VE PRO 5? There was a bug with the stand-alone version of VE PRO 5 not too long ago. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, May 20 2015 12:52
by cmatt
Joined on Tue, Jan 07 2014, Posts 10

Hey Paul,

   thanks for the answer. Yeah, I tried the newest version. though I'm pretty shure windows didn't remove all the files when I uninstalled VE Pro. Can I remove files manually, or with a cleaner tool? (I'm not very familiar with windows anymore, ie. registry entries, hidden files...)

 thanks again!
c

Posted on Wed, May 20 2015 12:59
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11134

Hi, 

You don´t need to erase any additional files. 

Are you starting VE PRO Standalone or VE PRO Server?
Does this also happen after a restart?
Please confirm that you are using VE PRO 5.4.13471 and not any previous version (just to be safe). 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, May 20 2015 13:08
by cmatt
Joined on Tue, Jan 07 2014, Posts 10

Paul, you were right. The version was actually a previous one, though i did have the installer in my downloads folder. interesting... i'll try out some more and let you know if it worked.

cheers, c

Posted on Wed, May 20 2015 13:48
by cmatt
Joined on Tue, Jan 07 2014, Posts 10

Hi Paul,

  no luck I'm afraid. I noticed I had the vst (.dll) files installed in multiple folders, as i had not organized it well in the beginning. But still the same problem occurs: I click on the program, nothing happens, but the app shows active in the task manager. Maybe I could explain the problem in more detail to tech support?
  thanks, carlos

   

Posted on Wed, May 20 2015 14:07
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11134

Hello Carlos, 

Which application are you actually starting? Yes, you can always send me some screenshots to , that will give me more information. Please take a screenshot of every step, especially how you start VE PRO. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.