Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
2 Pages<12
Posted on Tue, Aug 13 2019 20:05
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1631

Yeah, it's all 7 here. The initial build basically would only be force-quit (albeit I never hung around to see it quit much_later) but the first update addressed that for me.

So the problem would seem to have more than one parent.

MacBook Pro 15,1: 2.9 GHz 6-core i9
32GB 2400MHz DDR4
OSX 10.14.5
VE Pro 7
Posted on Tue, Aug 13 2019 20:14
by dlpmusic
Joined on Sun, Jan 19 2003, Posts 270

I installed the latest version of VE PRO 7 yesterday to test....again the load/close times are much worse than VE PRO 6.  

 

VE PRO 7 - Open 5:52  (VE PRO 6 Open 3:20)

VE PRO 7 Close about 7 minutes.

The seond tme I open it took VE PRO 7 4:05 vs VE PRO 6 does it in 1:55.  Close time was the same 7 minutes.

 

The reason for the shorter second open is due to a strange Halion bug utilizing patches that have a convolution reverb or amp effect in them....I have about 100 of these so the problem is extreme.  Steinberg knows about it and hopefully will fix it at somepoint soon.  None the less..... clearly there is a VE PRO 7 issue that is making the problem MUCH worse than in VE PRO 6.  I wish Vienna would take this serious....I know it does not affect many of us but I paid for a lot of licenses and my confidence that they will solve this or that they are even concerned is what worries me.

Posted on Mon, Aug 26 2019 17:50
by dlpmusic
Joined on Sun, Jan 19 2003, Posts 270

I did some more testing today.  I removed all the Halion 6 and Halion Sonic SE plugins from the VST folder so that the projects would load with "missing" plugin instances to see if these plugins were causing all of the problems of slower loading and closing compared to VE PRO 6.  

 

The load tmes definitely improved a bit but still overall the load times were much longer than VE PRO 6 ewith those plugins.  Although Steinberg may have a bit of work on their end I am definitely seeing VE PRO 7  with load.close and export times that are vastly longer than VE PRO 7 and am surprised that all Cubase 10 users are not seeing what I am seeing.

 

To me VE PRO 7 is not useable....extremely disappointed that no one else is chiming in if they are having issues.  I wish Vienna would engage in this conversation as I am spending a lot of time testing their product and am getting no where.

Posted on Wed, Aug 28 2019 17:32
by TimBlast
Joined on Wed, Jun 17 2015, Los Angeles, Posts 42

So I had a couple days with no projects to work on so I decided to try VE PRO 7 again......

 

and its the same issue...... VE PRO 6 server would load up in 20 minutes and then Cubase project will open in 4-5 minutes.... close in 1 minute

now the Ve Pro 7 is loading my server in 35 minutes and took 1 hour to open in Cubase ....... Tried exporting a mixdown and it took 26 minutes (for a 40 second track) I had to force close both cubase and ve pro 7 to get out of a project... how is it getting worse??? why is there no patch for this problem?? 

Rolling back to Ve Pro 6 again.... I don't know what did I spend the $99 for.... 

Tim Blast
Film | TV | GAME | TRAILER MUSIC Composer / Producer
www.TimBlast.com
Cubase 10 PRO, MASTER PC : i9-9980XE, 64gb. Slave with VE PRO: double xeon with 256 GB RAM
Posted on Wed, Aug 28 2019 18:39
by dlpmusic
Joined on Sun, Jan 19 2003, Posts 270

Originally Posted by: TimBlast Go to Quoted Post

So I had a couple days with no projects to work on so I decided to try VE PRO 7 again......

 

and its the same issue...... VE PRO 6 server would load up in 20 minutes and then Cubase project will open in 4-5 minutes.... close in 1 minute

now the Ve Pro 7 is loading my server in 35 minutes and took 1 hour to open in Cubase ....... Tried exporting a mixdown and it took 26 minutes (for a 40 second track) I had to force close both cubase and ve pro 7 to get out of a project... how is it getting worse??? why is there no patch for this problem?? 

Rolling back to Ve Pro 6 again.... I don't know what did I spend the $99 for.... 

 

 

I wish Vienna would look into this more seriously.  We clearly are having similar issues and we both use Cubase.  I had some time to test a couple of days ago and can't pin point it.  Huge problems in my giant templates but when I test a particular instrument with say 32 instances and nothing else VE PRO 6 and 7 behave in a similar manner so I am not sure if doing small tests will reveal any problems.  In my huge template it as as bad as what you are seeing and much too difficult to slowly eliminate instruments, etc....  Frustrating for sure.

Posted on Wed, Aug 28 2019 21:11
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11543

Hi, 

These problems definitely are connected with the sheer size of the projects, and we have not found a way to reproduce this on our 32 /64 GB machines. 

It could be a mix of different plug-ins, the way Cubase handles, e.g., automation (creating a myriad of possible auitomation lanes for each track) and probably also how Audio Inputs are handled. 

This is a tough nut to crack, but I hope we can crack it. 

My apologies that we couldn't solve it until now. 

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Aug 28 2019 21:16
by dlpmusic
Joined on Sun, Jan 19 2003, Posts 270

Originally Posted by: Paul Go to Quoted Post

Hi, 

These problems definitely are connected with the sheer size of the projects, and we have not found a way to reproduce this on our 32 /64 GB machines. 

It could be a mix of different plug-ins, the way Cubase handles, e.g., automation (creating a myriad of possible auitomation lanes for each track) and probably also how Audio Inputs are handled. 

This is a tough nut to crack, but I hope we can crack it. 

My apologies that we couldn't solve it until now. 

Best,
Paul

 

Thanks for the reply.  All I can say is that it works fine in VE PRO 6.  I believe I sent you a long time ago my VE PRO session files.  Maybe if I remove all plugins from the VST folder and have VE PRO load with all plugins missing that and compare that withe VE PRO 6 and 7 that could rule out any plugins if the descrepancies still happen?  Any thoughts on that test?

Posted on Fri, Aug 30 2019 16:05
by TimBlast
Joined on Wed, Jun 17 2015, Los Angeles, Posts 42

I dont have any plugins running in the vienna ensemble server. And yeah it works on the VE Pro 6. So as long as I don't upgrade it, it is stable. Just can't justify to myself why I spent $95 to upgrade to VE PRO 7 that I can't use....

Hope it gets fixed

Tim Blast
Film | TV | GAME | TRAILER MUSIC Composer / Producer
www.TimBlast.com
Cubase 10 PRO, MASTER PC : i9-9980XE, 64gb. Slave with VE PRO: double xeon with 256 GB RAM
Posted on Fri, Nov 15 2019 07:39
by TimBlast
Joined on Wed, Jun 17 2015, Los Angeles, Posts 42

Did the issue get fixed? Does anyone know?

Tim Blast
Film | TV | GAME | TRAILER MUSIC Composer / Producer
www.TimBlast.com
Cubase 10 PRO, MASTER PC : i9-9980XE, 64gb. Slave with VE PRO: double xeon with 256 GB RAM
Posted on Fri, Nov 15 2019 13:53
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11543

Hi Tim, 

We have fixed and worked around quite a few bugs in Cubase. Give it a try and let us know how it works for you. You can always roll back!

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Dec 08 2019 15:36
by lupine
Joined on Sun, Feb 14 2016, Posts 5

Hello Paul,

unfortunately nothing changed. I've had that same problem since I installed VE Pro 7.
Every now and then, during Cubase mixdown, VE Pro hangs and Cubase also. I have to kill both of them from macOS Activity Monitor and reload all again.
That's very frustrating because none of the software updates seems to resolve the issue and we are constantly losing an enormous amount of time to successfully complete a mixdown.

I can't keep going on like that, please help.

Thanks in advance

2 Pages<12
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.