Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
eLicenser issues
Last post Fri, Jul 17 2020 by Deosphax, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, Jul 15 2020 10:10
by Deosphax
Joined on Wed, Dec 21 2016, Tokyo, Japan, Posts 8

Hello all,

I am trying to install the eLicenser control center on my new PC (recent hardware, windows 10 pro), and I keep getting this error message on start:

2020-07-15T12:05:53.040
DCOM connection to program 'Synsopos.exe' failed.
Cette interface n’est pas prise en charge (0x80004002)

I am not very skilled in IT, I need a little help understanding what's going on, please :) I tried reinstalling, didn't work.

Posted on Wed, Jul 15 2020 11:59
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 883

Hi,

Please try following:
1. Uninstall the eLicenser Control Center
2. Open the TaskManager and go to "Details". Order the list by name
3. Terminate all processes named "synsopos.exe" by clicking on the process and then "end process"
4. Download and install the latest version of eLicencer Control Center here: www.elicenser.net

Best, Ben

Ben
Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Jul 15 2020 17:27
by Deosphax
Joined on Wed, Dec 21 2016, Tokyo, Japan, Posts 8

Hi Ben,

Thank you for your answer! Unfortunately, I don't see any processes, tasks or anything under details or any other tab that is named "synsopos". After a search, I'm not even sure there's a file named synsopos on my PC ':) could that be the problem?

I'm stumped. I have an organ piece to render and I am starting to panic a little bit.

Any other idea?

Posted on Wed, Jul 15 2020 18:33
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 883

If there is no process named synsopos running, I would suggest to reboot the system after uninstall, check the TaskManager again, and if everything is clear install the latest eLicenser version.

Ben
Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Jul 15 2020 22:19
by Bill
Joined on Fri, Sep 23 2005, Berkshires, MA, Posts 1042

Always a good idea to right click on the installation file and choose "Run as Administrator"

Finale 25, Sibelius 2018, Notion 6, Overture 5, Cubase 10.5, StaffPad
Win10 x64, 32GB RAM; Focusrite Scarlett 18i20
Kontakt, Bunch of VSL, VIP, VEP, EWQL Orch, Choir and Pianos
August Forster 190
Posted on Thu, Jul 16 2020 12:39
by Deosphax
Joined on Wed, Dec 21 2016, Tokyo, Japan, Posts 8

Ok, I did that, still getting the error message on program start. Not even possible to run maintenance.

A little more about my computer: ASUS Rog Zephyrus G14 with AMD RYZEN 9 4000 series, running windows 10 pro. Not sure I have any Synchrosoft stuff installed anywhere on the computer, so could that be the problem? Could the Synsopos.exe file be missing, not the opposite?

Posted on Fri, Jul 17 2020 08:04
by Deosphax
Joined on Wed, Dec 21 2016, Tokyo, Japan, Posts 8

Someone on Facebook found the solution:

Deactivate auto-set time in windows preferences. It works now :)

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.