Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEP 7.1.1245 MacOS project not loading bug still there
Last post Wed, May 11 2022 by Mavros, 16 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sun, Apr 03 2022 07:57
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366
Hi.
This problem was introduced in version 1120 or something I believe, so my hopes were high that the iLok version had fixed this, but it isn't:
If you load a .vesp64 file (double click it for instance) in MacOS, it will not load that project. It will just start up Vienna Ensemble Pro and then you have to manually select the project again to load it.
Would be great if this could be looked into, thanks!
- Simon Ravn
Posted on Tue, Apr 05 2022 16:12
by jackballed
Joined on Wed, Oct 21 2009, Posts 17

Yep, same here. It started happening to me with the VEP7 update back in October or November of 2021 (I can't remember the release version). 

Mac Pro 7,1 | macos monterey
Posted on Thu, Apr 07 2022 07:58
by evang42
Joined on Fri, Apr 08 2011, Posts 30

+1.  Same problem.  Worked fine in MacOS PRIOR to 7.0.1120

Posted on Thu, Apr 07 2022 10:27
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13526

Hi, 

Working update just released. 

Please click REFRESH in the upper right corner of your Vienna Assistant and install all available updates. 

Really sorry about the inconvenience!

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Apr 07 2022 12:43
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366
Awesome, Paul! Thanks for the quick update!
- Simon Ravn
Posted on Thu, Apr 07 2022 14:50
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366

Unfortunately this is still not solved with version 1263.

- Simon Ravn
Posted on Thu, Apr 07 2022 18:22
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13526

Hi Simon, 

Please send the details and ideally also the project to

Seems to work for everybody else so far, but there can always be exceptions. 


Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Apr 07 2022 20:06
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366
Originally Posted by: Paul Go to Quoted Post
Hi Simon,
Please send the details and ideally also the project to
Seems to work for everybody else so far, but there can always be exceptions.
Best,Paul


VEP is surely now working! But it doesnt load the project when you double click/load up the .vesp file as it used to. If you double click a project, it just starts VEP (server). Nothing else happens.

It is not project dependent. Happens with all project files.
- Simon Ravn
Posted on Tue, Apr 19 2022 05:11
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366
Is this never going to be fixed? I would think it isnt too hard to re-implement.
- Simon Ravn
Posted on Tue, Apr 26 2022 05:39
by Abel
Joined on Mon, Nov 10 2003, Los Angeles, CA, Posts 154

the same problem on my system.

Posted on Fri, May 06 2022 13:30
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366
Bumping this up since VSL doesnt seem to notice/acknowledge the problem.
- Simon Ravn
Posted on Fri, May 06 2022 13:45
by kurt
Joined on Mon, Jan 15 2007, Belgium, Posts 63

Same problem here. MacOs 11.6.5

Posted on Sat, May 07 2022 20:01
by Mavros
Joined on Mon, Apr 19 2021, Switzerland, Posts 29

Same here Mac OS 12.3.1 latest VEP. Version.I usually open recent projects so I did not notice. I think it has something to do with this VSL helper which seems run each time you open a .vesp file or also a VSL library in a plugin in a daw but which does not open when you click in the finder on the vesp file.

Posted on Mon, May 09 2022 15:05
by digiot
Joined on Wed, Apr 22 2009, Velberg, Posts 6

Originally Posted by: Mavros Go to Quoted Post

Same here Mac OS 12.3.1 latest VEP. Version.I usually open recent projects so I did not notice. I think it has something to do with this VSL helper which seems run each time you open a .vesp file or also a VSL library in a plugin in a daw but which does not open when you click in the finder on the vesp file.

Same here! latest version on iLok! Started for me when switching to iLok! Have to rebuild all my templates since it doesn't seem like VSL wants acknowledging this. Very disappointing from a long time user here!

Posted on Mon, May 09 2022 16:56
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 366

Originally Posted by: digiot Go to Quoted Post

Originally Posted by: Mavros Go to Quoted Post

Same here Mac OS 12.3.1 latest VEP. Version.I usually open recent projects so I did not notice. I think it has something to do with this VSL helper which seems run each time you open a .vesp file or also a VSL library in a plugin in a daw but which does not open when you click in the finder on the vesp file.

Same here! latest version on iLok! Started for me when switching to iLok! Have to rebuild all my templates since it doesn't seem like VSL wants acknowledging this. Very disappointing from a long time user here!

It started before iLok. Also it has nothing to do with the need to rebuild projects, so not sure you are talking about  the same thing here....

- Simon Ravn
Posted on Wed, May 11 2022 16:59
by Mavros
Joined on Mon, Apr 19 2021, Switzerland, Posts 29

Hi Simon, as I mentioned I first checked this when I saw your post and  I already had iLok installed at that time. So I cannot confirm that it was also an issue with the eLicenser, on my Mac. I am sure it was as you indicate. 

I did find another a maybe related detail. When VEP is open with or without a file loaded and you click on a vesp file in Finder it does open up correctly in VEP. 

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.