Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Help! Emergency!
Last post Mon, Jul 04 2022 by seanmccoy, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Jul 01 2022 22:48
by seanmccoy
Joined on Sat, Feb 28 2004, Central Point, OR, Posts 100

This afternoon, out of the blue, all of my VSL libraries stopped loading. Both in the Synchron Player and VI Pro, none of my libraries show up. The drives where the libraries are stored are intact and working. I've re-booted and re-loaded Logic several times, but it's as if everything had been deleted. No idea why or what to do. 

Sean McCoy
Oregon Sound Recording
Posted on Sat, Jul 02 2022 05:17
by seanmccoy
Joined on Sat, Feb 28 2004, Central Point, OR, Posts 100

I moved one of the installed libraries to a different drive and used Vienna Assistant to re-locate it. Still nothing. I've got a message into support. Does anybody know if they respond on weekends?  

Sean McCoy
Oregon Sound Recording
Posted on Sun, Jul 03 2022 00:21
by ricko
Joined on Tue, Nov 23 2021, San Diego, CA USA, Posts 1

Did you check your iLok, if it doesn't get authorization the libraries won't even appear.

Posted on Sun, Jul 03 2022 00:54
by seanmccoy
Joined on Sat, Feb 28 2004, Central Point, OR, Posts 100

Yes, ILM is current, the iLok is working and all the libraries are authorized. But I am starting to suspect the problem is related to the iLok licensing, since none of the libraries show up in either Synchron Player or VI Pro even after they've been newly re-installed on a different drive.

Sean McCoy
Oregon Sound Recording
Posted on Sun, Jul 03 2022 23:34
by seanmccoy
Joined on Sat, Feb 28 2004, Central Point, OR, Posts 100

After realizing that the project I had discovered the problem on had, by weird chance, not one other of my many iLok-licensed plugins in it, I tried loading some. Sure enough, it was iLok all along (Insert WandaVision music here). Unlike VSL, some other plugins did specifically report there was no valid license even as I stared at them in ILM. I'm not 100% sure what the issue was, but the iLok needed to be refreshed. Maybe due to a recent re-up of ZDT? I'm reasonably certain I received no notifications of any needed actions, so the lack of feedback is annoying, and this is the first time I've run into this after many years of iLok use. In any event, problem solved, though the source remains a mystery.

Sean McCoy
Oregon Sound Recording
Posted on Mon, Jul 04 2022 01:14
by Jane Fleming
Joined on Sat, Aug 07 2021, California, Posts 16

Originally Posted by: seanmccoy Go to Quoted Post

but the iLok needed to be refreshed. Maybe due to a recent re-up of ZDT?

I don't have ZDT, but have read this notice on the ilok website  https://www.ilok.com/#!zdt-coverage

If you enable the TLC option, your iLok will need to be seen by our server at least once every 90 days for a Refresh operation. This Refresh enables your licenses to continue working for an additional 90 days. If the iLok is not seen by our server by the end of the Refresh period, the licenses on it will cease to authorize your software. Using iLok License Manager to do the Refresh operation will immediately reinstate your licenses.

Posted on Mon, Jul 04 2022 01:56
by seanmccoy
Joined on Sat, Feb 28 2004, Central Point, OR, Posts 100

Good find. Neither my PC or Mac workstations are normally online, but I have to connect them from time to time for updates, etc. I guess I've just been lucky up until now that this process has been happening transparently. 

Sean McCoy
Oregon Sound Recording
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.