Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Vienna Ensemble and Sibelius 5.1 it just ain't working!
Last post Sun, Feb 24 2008 by andi, 9 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Oct 30 2007 19:36
by DaveTubaKing
Joined on Fri, Feb 27 2004, London, Posts 768

At least not for me.

I did initially manage to downlaod and install VE as a VST and I managed to open it at least once. But now everytime I try and open VE either within Sibelius or standalone it immediately freezes and I have to close both the VE and Sibelius in task manager.

I have a recent Asus motherboard a Core 2 Duo and plenty of good ram. My sound card is M-Audio Audiophile 2496 and my video card is an NVIDIA GeForce 7600 GS.

What is the current state of play ofr others using Vienna Ensemble with Sibelius?

David

David Carter https://www.youtube.com/...UCoEithAEjsd4IBViwsfQFwQ

W10 Pro (64bit), Z390 Aorus Pro wifi MB, Intel i7-8700K s.7 GHz, Corsair 64GB (4x16GB) DDR4 3000MHz, Samsung 970 EVO M.2, 2 x OCZ Agility 3 480GB SSDs, Sibelius 8.4.1, Symphonic cube, VEPro7, MIRPro, Focustite Scarlett Solo, Nvidia GeForce GT 710 2GB GDDR5
Posted on Tue, Oct 30 2007 19:55
by Alex O
Joined on Mon, Jul 18 2005, Belgium, Posts 196

 Hi Dave,

Maybe it's of no help, but there
appear to be a lot of issues with the 5.1 update of Sibelius. Even my Sibelius dealer has gone back

to 5.0, saying the update was released prematurely from his point of view. As for myself, I can't even install it. 

Have you tried if VE works with 5.0? 

Cheers,

Alex 

Posted on Wed, Nov 28 2007 22:52
by ross.harris
Joined on Thu, Sep 13 2007, New Zealand, Posts 18

I have not been able to get Sibelius 5.1 and VE to work together on my Mac Pro. Both programs freeze.

I do not have any trouble with VE standalone instances when running them via midi (with Sibelius on another machine) 

I do not have any trouble getting Sibelius to work on the mac pro as long as the VE vst files are not in the plugin folder.

It is a little frustrating with such a powerful mac not to be able to get Sibelius and VE running at the same time.

Any help would be appreciated.

Ross
Posted on Thu, Nov 29 2007 16:19
by dbudde
Joined on Sun, Mar 02 2003, Seattle,WA USA, Posts 450

I have had no trouble with VE and SIbelius 5.1 on a 2.8GHz iMac with 4GB memory.  I have only done a few small quick tests but everything worked as expected.  I haven't had time to do anything more extensive that this. I used the Audio Unit version of VE.   Did you use this or the VST version?

Also, I don't know what the issue is mentioned above with Sibelius 5.1 vs. 5.0 but to me 5.1 works far better than 5.0.

Posted on Thu, Nov 29 2007 17:33
by andi
Joined on Wed, Feb 18 2004, Vienna, Posts 3478

David and Ross!

Andi
Vienna Symphonic Library

Andreas Olszewski
Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Nov 30 2007 01:03
by ross.harris
Joined on Thu, Sep 13 2007, New Zealand, Posts 18

 Hi Andi and David,

I seemed to solve the problem by taking the Vienna Instruments vst and 'component' (whatever that is) out of the plugin folder leaving the Vienna Ensemble vst and component in place. I haven't had time to pursue this beyond one midi channel but initial tests looked promising.

Ross 

Ross
Posted on Sun, Feb 24 2008 03:13
by jlbmuse
Joined on Wed, Feb 13 2008, Posts 34

 Hello folks.

I just Got Vienna ensemble and the special edition sounds. When I try to create the manual Sound Set within Sibelius everything seems to go fine... but when I save the new Config file, and reopen it, I find that most of the information was not saved... only two of the 16 channels I filled in the manual sound set are filled when I reopen...

Any body help?

Jeff 

Posted on Sun, Feb 24 2008 10:12
by DaveDrewry
Joined on Sat, Oct 18 2003, Posts 42

Have you set the number of channels to 16 using the soundset editor?

Windows 7 Dual Xeon E5520 72Gb RAM 4x480 Gb SSD / 5Tb HDD, RME HDSPe RayDat
Sibelius 7 / Cubase 9 Pro / Mir Pro / VEP6 / VIP Pro 2 / Vienna Suite Pro / Various VSL libraries
Posted on Sun, Feb 24 2008 12:15
by andi
Joined on Wed, Feb 18 2004, Vienna, Posts 3478

Hello Jeff!

I guess you are using the Soundest that comes with Sibelius 5.1.
At the following URL you can download the Sound Set for the Vienna Ensemble: http://www.sibelius.com/helpcenter/resources/soundsets.html
Also see the notes located on the same page. They give good advices to how set everything up.

By using this Sound Set your problem should be gone.

Andi
Vienna Symphonic Library

Andreas Olszewski
Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.