Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VSLdeamon crashes Nuendo
Last post Sun, Aug 31 2008 by DG, 18 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, May 29 2008 12:20
by ghuinink
Joined on Tue, Jan 16 2007, Posts 77

When I close Nuendo, VSLdeamon is still running, and if I relaunch Nuendo without killing VSLdeamon first it crashes.

Why?

Regards,

Geert.

Posted on Fri, May 30 2008 00:14
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12754

 Hello Geert,

which system and which versions of the Vienna Instruments / Vienna Ensemble are you running?

That should not happen, the VSLdaemon should not interfere with any other Syncrosoft protected software!

Thanks for the additional info.

Best,

Paul 

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, May 30 2008 07:11
by ghuinink
Joined on Tue, Jan 16 2007, Posts 77

I already uninstalled VE and VI = 2.0 build 3170

Posted on Fri, May 30 2008 12:40
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9113

i'd think the question was more to which nuendo version ... we couldn't notice such a behaviour here with N3 or N4 latest versions.

the vsldaemon always keeps running, even after the stand-alone player or audio host has been closed (quit)

christian

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
Posted on Fri, May 30 2008 13:00
by ghuinink
Joined on Tue, Jan 16 2007, Posts 77

"the vsldaemon always keeps running, even after the stand-alone player or audio host has been closed (quit)"

that is the problem, I need to quit it or else Nuendo wont run again. (4.1.3)

Posted on Fri, May 30 2008 14:07
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

What OS are you on? I have zero problems in XP32 and can open and close Nuendo as often as I like. If you are using a standalone, how is it piped into Nuendo?


DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Fri, May 30 2008 14:34
by westwoodi
Joined on Tue, Feb 28 2006, UK, Posts 24

Hi,

Although I lurk alot on this forum, I don't usually post. I thought it might be worth saying though that I also have this problem on my PC running WinXP Pro, but with Cubase 4.1.3. If the VSLdaemon is running before I launch Cubase, then Cubase will crash out, even before a I open a project. Killing the process before running Cubase means that it works fine. I forgot to say that I am running the latest version of VI. It has not always been like this, but unfortunately I cannot say whether the problem started with an update to Cubase or a particular update of the VI.

I hope that hasn't muddied the water! 

Ian 

Posted on Fri, May 30 2008 16:12
by ghuinink
Joined on Tue, Jan 16 2007, Posts 77

Can't say it any better, excactly the same here.

XP32sp2

One thing I did was optimize windows. Preventing all processes from running who had nothing to with audio or networking

(every process in the list I searched for on google, and kept about 20)

I dont use VE or FXteleport anymore.

Posted on Fri, Aug 15 2008 18:59
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
crazy stuff, got the same issue here! on a MAC! mac pro 2.8 GHz eraly 2008 8 core, latest versions of everything. Under Activity Monitor it says vsldaemon(not responding) even when i'm running a project and using vsl... other than frequent hiccups and the occasional crash while using vsl, it only rears its ugly head when i shut down a project. anyone have any ideas about this??? driving me insane! (I lost an entire day troubleshooting this!) What fun.... too bad I have come to really love these plugins!
Posted on Fri, Aug 15 2008 20:48
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
Okay, just read this by Christian "don't worry 'bout the daemon - it has no Application Loop, so it does not respond.
but it will to VI, however."

So now I'm just wondering why the program quits after a few minutes when I close a project. Will try reinstalling one more time!
Posted on Fri, Aug 15 2008 23:18
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
Tried uninstalling and reinstalling (the latest version), no difference. Someone help!!!!!!
Posted on Tue, Aug 19 2008 03:15
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
So I believe I've tried everything, including uninstalling Nuendo and going back to an older version, same deal. Open up a project, instantiate one VSL instrument/ server window, close project, wait. CRASH! And burn, I can't even re-open Nuendo without restarting. I took every plug-in out of the VST folder except VSL, same deal, take VSl out of the VST folder, leave everything else in, all is good, no crash. If anyone has an inkling of what I can do other than stop using VSL, let me know, I'm dying here and I need VSL!!!!!!
edit: and I know it's not the VSLdaemon, I would retitle this thread, but it aint mine, maybe I should start a new one???
Posted on Tue, Aug 19 2008 08:27
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12754

Hi everybody,

sorry for the delay. We tried to replicate this behaviour, but had no luck. Please send crash logs to , this will help our development team to find out more. So far, with all the crashlogs we have that showed a similar behaviour, it was not the VI that was crashing, but other applications...

I´m sure we can fix this, thanks for your help and patience!

Best,

Paul 

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Aug 30 2008 00:51
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
Latest update, after trying everything, I tried VE2.... and no crash! (yet...) So... I'm going to use VE2 on all of my projects and see how this goes! Will report back, feeling positive about this for the first time in 2 weeks! (now i can spend all my money... er... Visa's money... on some DL instruments!)
Posted on Sat, Aug 30 2008 07:31
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

OK, I've managed to reproduce this problem both in Nuendo 3 and Nuendo 4. I can give a detailed repro if necessary.



DG
Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Aug 30 2008 17:34
by Blueshift
Joined on Sat, Mar 01 2008, Surrey BC Canada, Posts 21
So it does seem that using Vienna Ensemble instead of just loading a VSL instrument stops the crashing. It means that the VE service is still running after closing the project, but that's fine with me. Try loading instruments in VE and see if that stops your crashing.
Posted on Sun, Aug 31 2008 04:34
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12754

 Hi DG,

yes, a report would be very helpful, along with crashlogs, if possible (unortunately nobody else responded to my last post)!

Please send them to .a, we´ll see what we can do about it!

Blueshift, that´s also an interesting observation.... anybody else experiencing the same?

Best, 

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Aug 31 2008 09:40
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608
Paul wrote:

 Hi DG,

yes, a report would be very helpful, along with crashlogs, if possible (unortunately nobody else responded to my last post)!

Please send them to .a, we´ll see what we can do about it!

Blueshift, that´s also an interesting observation.... anybody else experiencing the same?

Best, 

Paul

Paul, I'll sort that out tomorrow.


Meanwhile, the problem on my system is caused by Vienna Ensemble Service. as simple as that...!



DG
Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.