Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
UI Bug?
Last post Thu, Feb 12 2009 by Paul, 15 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Feb 03 2009 18:58
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

Hi!

I want to report a bug which comes up by opening an already existing VSL Plugin (doesn't matter which one of the suite).
At first everything works fine. No problems at all. But then, after working around a little bit, it comes to a point, where i can't open up ANY VSL-Plugin again.

It just opens up a window with "nothing" in it. Just an border with transparent content-area.  When I drag the transparent window around, it looks like "frozen", because it takes all the graphics from the background while dragging.

Even if i try to create a new instance of any plug, it shows a dead-window

I'm working with Cubase 4.5.2 and Vienna Suite 1.0.1039.

Please help! i already set up my system again, and it's still there.

SCREENSHOT:

P.S. ALL THE OTHER NON-VSL PLUGINS WORK!

Posted on Wed, Feb 04 2009 08:18
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12881

Hi Freigeist,

please add some details about your system (computer specs, Software versions, OS...) - we will look into it.

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Feb 04 2009 08:52
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

Vienna Suite 1.0.1039

PC:
- Intel C2Q 6600
- 4GB DDR2 Corsair
- Asus P5K Deluxe
- 1,5 TB HD-Space
- M-Audio Firewire 410

OS: Windows XP SP3
Host: Cubase 4  (4.5.2)

Also installed:
- NI Battery
- NI Kontakt
- NI Massive
- Access Virus TI

Posted on Thu, Feb 05 2009 11:54
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

 any news? Confused

Posted on Thu, Feb 05 2009 12:27
by MS
Joined on Wed, Feb 19 2003, Vienna, Austria, Posts 1762

Could you please tell me what the memory usage of your machine is when this occurs?

--
Martin Saleteg
Software Developer
Vienna Symphonic Library GmbH
Posted on Thu, Feb 05 2009 12:40
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

I can't test it right at the moment. But normally - on this project - it's around 1,5-1,7 GB RAM.

What do you think? Could it be the number of opened (visible in the background) vsl-instances? Because all my used plugins are "open". Let's say, I used around 15-25 instances of the suite-plugins. Did you already test the suite with such an amout of opened instances? :/

I could give detailed feedback in the evening...

Posted on Thu, Feb 05 2009 12:50
by MS
Joined on Wed, Feb 19 2003, Vienna, Austria, Posts 1762

Are you saying that you have 15-25 VS plugin windows open on screen at the same time? :)

--
Martin Saleteg
Software Developer
Vienna Symphonic Library GmbH
Posted on Thu, Feb 05 2009 13:23
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

most of them are hidden by other plugin-windows... but they're "virtually" open, just behind some other things like mixer, sequencer, keyeditor etc. etc.

Posted on Mon, Feb 09 2009 14:43
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

Sorry, for keep asking, but is someone of you on it?! Confused

Posted on Mon, Feb 09 2009 18:02
by Austin
Joined on Thu, Oct 31 2002, California, Posts 373

Have you tried closing some of the virtually open plug-ins to see what will happen? I use Cubase as well and from my experience closing some windows will help and as well as just moving the plug-in a bit to "refresh" the screen. I haven't had this particular problem from the Vienna Suite plug-ins that I can recall however.

Potato
Posted on Mon, Feb 09 2009 23:21
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16
Austin wrote:

Have you tried closing some of the virtually open plug-ins to see what will happen? I use Cubase as well and from my experience closing some windows will help and as well as just moving the plug-in a bit to "refresh" the screen. I haven't had this particular problem from the Vienna Suite plug-ins that I can recall however.

When I move the "broken" Window around, the window just takes the graphics from the background :/
The windows doesn't even have the right size... there is any bug and its 100% from VSL side. :(

Unload and create the same instance again doesn't work, too. If I do that twice, the Sequencer shows like 10 error messages and closes immediatly. It's way to fast to take any screenshots... :|

Posted on Mon, Feb 09 2009 23:28
by MS
Joined on Wed, Feb 19 2003, Vienna, Austria, Posts 1762

Please send screenshots and/or descriptions of the error messages to support [at] vsl [dot] co [dot] at, and provide a scenario that will reproduce this issue.

--
Martin Saleteg
Software Developer
Vienna Symphonic Library GmbH
Posted on Wed, Feb 11 2009 22:26
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9117

 just a shot ... have you considered a MIDI loop to happen with your setup - such UI effects can often be noticed in such a case ...

christian

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
Posted on Thu, Feb 12 2009 13:54
by Freigeist
Joined on Wed, Nov 26 2008, Vienna, Posts 16

 

cm wrote:

have you considered a MIDI loop to happen with your setup

Wie ist das denn gemeint?

Anyways:
The Bug didn't appear again, since I closed all opened plugins and keep closing plugin-windows after my tweaks.
I Hope that was the issue... :)

Posted on Thu, Feb 12 2009 14:49
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12881

Hi Freigeist,

I guess that was it - too many GUI´s open. These realtime renderings are pretty CPU intense.

Best, Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.