Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
New VI build is slower!
Last post Tue, Mar 24 2009 by woy, 19 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sun, Mar 08 2009 11:45
by bobulusbillman
Joined on Mon, Jul 09 2007, Posts 80

I've just updated my Vienna Instruments player to the latest release and I find that navigating the player in Logic 8.0.2 is now much clunkier and slower than before! Anyone else having this problem?

Posted on Sun, Mar 08 2009 12:44
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13352

Hi,

do you want to give us some details about your system? And maybe some numbers...

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Mar 08 2009 14:25
by bobulusbillman
Joined on Mon, Jul 09 2007, Posts 80

Ok, just to clarify it's only the operation of the user interface that is more sluggish, not playback! 

System:

2.8Ghz 8 core Mac Pro - (early 2008)

10GB RAM

Latest Leopard and Logic builds

Apogee Firewire interface

Separate Hard drives for samples and logic project files

Posted on Sun, Mar 08 2009 23:08
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13352

Hi,

we didn´t see that here so far. What exactly are the differences?

The more information, the better we know what we should look for!

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Mar 09 2009 01:08
by Migot
Joined on Sun, Apr 01 2007, Quebec, Canada, Posts 286

bobulusbillman

I agree,

Ok,

I'm working on a old mac G5 dual 2.7 8G ram but...

Yes the vi/ve user interface is really slower than earlier...

It is about the right side,

All list under Matrix, Preset, Patch assign are slower to display.

When you click on +/- sing it took at least 1/2 of second to open or close a list..

Also when clicking on a patch name (Preset, Matrix) it took more tha 1/2 a second, may be 1 second to highlight...

Under Perform / Map control the CC window's slider bar is not working properly it is not possible to drag completely up or down...

Voilà

Those problems appeared with v. 3452

Hope to help

Thanks

Alain LeBlond
Composer born in 1957

Mac Pro (early 2009) 5.1
2 x 2.26 GHz Quad-Core, 32 Go
Mac OS 10.14.6

Dorico 4, Notion6,
-VSL, SE Complete Bundle, SE Synchronized, Ve Pro, Vi Pro, MIRx
Roland A-88 keyboard
Posted on Mon, Mar 09 2009 02:37
by dpcon
Joined on Sat, Oct 12 2002, Los Angeles, Posts 1646

An XP64 report on two Intel Dual 2.66's (8 gigs ram) outboard slaves (DAW is G5 Dual 2.7 running DP)

3452 is crashing much more often on my 64 bit windows machines than any earlier versions (no Big Bangs though.)

Not crashing on 32 bit XP running 3 gig switch.

Hope it's okay to post here since it's the new version of  VE2 and you need feedback.

Dave Connor
Posted on Mon, Mar 09 2009 10:29
by bobulusbillman
Joined on Mon, Jul 09 2007, Posts 80

Yes Migot! That's exactly it - right side, navigation; frustratingly slow! Glad I'm not alone with these issues!

Posted on Mon, Mar 09 2009 10:33
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13352

Hello,

thanks for the details, gentlemen, let´s see how fast we can fix this.

dpcon, do you want to send some crash reports to support (at) vsl (dot) co (dot) at?

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Mar 09 2009 13:21
by anton
Joined on Wed, Oct 29 2003, Posts 432

...and do not forget to restore the Loading message.....thanks.

Posted on Mon, Mar 09 2009 16:56
by mattdowns6
Joined on Fri, Apr 07 2006, Los Angeles, Posts 23

I'm having the same problem since the update before last.

 Logic Pro 8.02

 MAc G5 Dual 2.5

 6 gig RAM

Posted on Mon, Mar 09 2009 17:30
by Migot
Joined on Sun, Apr 01 2007, Quebec, Canada, Posts 286

Paul,

I have full confidence in VSL team.

Thanks for considering our requests.

Sincerely yours

Alain LeBlond
Composer born in 1957

Mac Pro (early 2009) 5.1
2 x 2.26 GHz Quad-Core, 32 Go
Mac OS 10.14.6

Dorico 4, Notion6,
-VSL, SE Complete Bundle, SE Synchronized, Ve Pro, Vi Pro, MIRx
Roland A-88 keyboard
Posted on Mon, Mar 09 2009 19:03
by dpcon
Joined on Sat, Oct 12 2002, Los Angeles, Posts 1646
Paul wrote:

Hello,

thanks for the details, gentlemen, let´s see how fast we can fix this.

dpcon, do you want to send some crash reports to support (at) vsl (dot) co (dot) at?

I'll give it a try Paul

Dave Connor
Posted on Tue, Mar 17 2009 22:30
by gdugan2
Joined on Mon, Sep 08 2008, Utica, NY, Posts 79

I'm having the same problem.  After installing the latest version (Feb, 2009), the interface responds slower.  After clicking on the navigation folders, the + buttons, or when dragging patches into matrices, there is a noticeably longer pppppppppp-aaaaaaaaaa-uuuuuuuuuu-ssssssssss-eeeeeeeeee (pause).  

I'm using a 1.83 GHz iMac Intel Core Duo, 2 GB RAM.

Thanks for listening.

iMac 2.7 GHz Intel Core i5, OS X 10.15.7 Catalina, 16 GB RAM, PT 2021.12
Posted on Tue, Mar 17 2009 23:11
by JWL
Joined on Sun, Jul 20 2003, Posts 1274

Same issue here, although no crashes (thankfully).

File search/locate is slower in both Tiger 10.4.11 and Leopard 10.5.6. (Mac Pro 1x Quad 3Ghz, 8GB), Logic 8.02 and Digital Performer 5.13 and 6.02.

Also, just moving the window around is strange-- when first dragging the window, it doesn't follow the mouse very smoothly, but instead it "snaps" suddenly to a new position. From there it seems to move as normal (until the next time it needs to be moved).

Posted on Mon, Mar 23 2009 21:08
by Migot
Joined on Sun, Apr 01 2007, Quebec, Canada, Posts 286

Hi Paul,

Any development after 15 days?

Just curious to know...

Thanks

Best

Alain LeBlond
Composer born in 1957

Mac Pro (early 2009) 5.1
2 x 2.26 GHz Quad-Core, 32 Go
Mac OS 10.14.6

Dorico 4, Notion6,
-VSL, SE Complete Bundle, SE Synchronized, Ve Pro, Vi Pro, MIRx
Roland A-88 keyboard
Posted on Mon, Mar 23 2009 22:03
by mattdowns6
Joined on Fri, Apr 07 2006, Los Angeles, Posts 23

 I'm curious as well. I have to say I sometimes find myself avoiding VE on projects lately because that bug is annoying

Posted on Tue, Mar 24 2009 00:03
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13352

Hi,

we´re focussing on the Frankfurt Musikmesse that is around the corner. This bug will be adressed with the next update of the Vienna Ensemble, but I cannot give you a timeframe for it right now, sorry to say.

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Mar 24 2009 00:29
by Migot
Joined on Sun, Apr 01 2007, Quebec, Canada, Posts 286

Paul,

Thanks for frankly answer...

Have a very good Musikmesse

Sincerely

Alain LeBlond
Composer born in 1957

Mac Pro (early 2009) 5.1
2 x 2.26 GHz Quad-Core, 32 Go
Mac OS 10.14.6

Dorico 4, Notion6,
-VSL, SE Complete Bundle, SE Synchronized, Ve Pro, Vi Pro, MIRx
Roland A-88 keyboard
Posted on Tue, Mar 24 2009 10:21
by woy
Joined on Sun, Oct 31 2004, Monaco, Posts 44

 Hi,

I wonder if you can assist. I have just taken delivery of a new Mac ProDual 2.93 GHz  8 core with 12 GIG ram, to replace my previous mac Pro Dual with 2.6ghz. While I love the VI sounds, I am concerned at the difficulties with the GUI (not being able to see the contols while recording in Logic Studio). My question is this, would it be better to connect the old Mac Pro by firewire as a slave, or move the dedicated drive of VI samples on the old machine into the new one?

I too have noticed a considerable timing gap when trying to open the different levels of the GUI.

Best regards,

Roy

Roy

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.