Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
License Control Center not opening
Last post Sat, Sep 05 2009 by Maya, 11 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Aug 31 2009 16:13
by JazzKim
Joined on Thu, Aug 27 2009, Posts 6
I'm new to this forum. I just purchased VI Special Edition but cannot open it. The ball spins forever and I finally need to Force Quit. I have a new MacBook Pro and will endeavor to use VI with Logic 9.
I purchased VI from Sweetwater and the techs there are trying to help, but after an hour of trying things (Disk Utility, repairing permissions, downloaded the newest License Control Center, restarting of course, unplugging all external disks, not having any application open), no difference.
I need help. I don't want to go to another product but may have to. Thanks for any suggestions.
All the best,
KIM R
Posted on Mon, Aug 31 2009 17:30
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

Hello,

So just LCC won't open ? or both LCC and VI won't open? Have you had LLC open at all to put your licenses on the dongle?

I'm assuming you're using 10.5.8? (and you've not upgraded to Snow Leopard yet?)

If your Licenses are on your dongle already and it's just VI that won't open,,,,,, have the plugins registered OK in Logic plug in manager? Do the Standalone versions open OK?

Paul

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Tue, Sep 01 2009 21:44
by JazzKim
Joined on Thu, Aug 27 2009, Posts 6

Dear Paul, Yes, the LCC alone won't open. I guess I get some numbers off that to open VI, is that right? I haven't actually got to the VI yet? I am on Leopard 10.5.8, not Snow Leopard. Don't know what you mean by the last line. I'd appreciate it if you will walk me through. I'm really desparate to get this going, and on a deadline. Thank you so much, KIM R My e-mail is [email and phone removed for privacy reasons]

Posted on Wed, Sep 02 2009 14:34
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

We contacted Syncrosoft (= Steinberg/eLicenser) reg. this issue and we are awaiting their suggestions.

/Regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Sep 04 2009 15:52
by JazzKim
Joined on Thu, Aug 27 2009, Posts 6
Sorry to say that, if I do not hear anything from any one who can help me and get this resolved and solved by this afternoon, a few hours from now, I will have to go to another product. This has been going on a week now. That is much too long, and it's likely I have lost work because of not being able to get this project I am working on done.
Regards,
KIM R
Posted on Fri, Sep 04 2009 17:05
by Sergino Futurino
Joined on Thu, Dec 18 2003, Italy, Posts 652

 have you checked if while the Vienna engine is spinning there is something behind the mask?

www.sergiobrunetti.it
Windows 10 on Vertex4 SSD - I7 3960x overclocked @4.0 Ghz - 32 GB RAM -
2010 MacbookPro 2.66 Ghz 8 Giga RAM -
MOTU: 2408 MK3, 24i, Traveler,MIDI Express XT
Studio One 4.1 Pro, Notion 6.5, Sibelius 6.2, Kontakt 5.6
VE Pro 6, VI Pro 2, Vienna Suite, Vienna MIR Pro w/Roompacks 1 and 2,
Libraries (preload size 2408): Special Edition Standard and Plus, Appassionata I, Solo Strings I, Dimension Brass, Percussion, Soprano Choir, Upright Bass, Flugelhorn, Saxophones, Concert guitar, Jazz Drums, Epic Orchestra, Dimension Strings
Posted on Fri, Sep 04 2009 21:07
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12188

Hi Kim,

sorry for the super-long delay, now it´s friday night again....

Please send us your console log with the entries after you started the LCC. Simply type "console" into spotlight, it´s the first application that shows up, and copy the content into a mail to suppport [at] vsl [dot] co [dot] at, and I´ll see what we can find out.

Once again, my apologies for the delay.

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Sep 05 2009 05:22
by JazzKim
Joined on Thu, Aug 27 2009, Posts 6
Don't know what you mean. Vienna has never started up, because I cannot open the LCC. The only thing on my screen is the ball spinning in front of License Control Center initializing.
Posted on Sat, Sep 05 2009 05:25
by JazzKim
Joined on Thu, Aug 27 2009, Posts 6
OK Paul, I'm sending the log off to you now. I'm just sending it how it is. Let me know if I should perform some action (like trying to open LCC, then having to Force Quit it), and then sending the log.
Thanks for your efforts.
KIM R
Posted on Sat, Sep 05 2009 07:57
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12188

Hi Kim,

thanks! Yes, please open LCC, then force quit it  and send me the console log. I will have our developers look into it.

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Sep 05 2009 13:28
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

Did you try to set up a new user account (with admin rights) and to install/open LCC there?

/Regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.