Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
new e-licenser
Last post Sun, Dec 13 2009 by inwinterhesleeps, 57 replies.
Options
Go to last post
3 Pages<123>
Posted on Thu, Sep 24 2009 12:44
by michael.matthews
Joined on Sat, Aug 23 2003, Montréal / Berlin, Posts 286

Thank you for that update, Paul.

Michael

Posted on Thu, Sep 24 2009 12:59
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

Found it. This command works fine here in order to remove eLC. Please enter the line to your Terminal and press "Enter":

sudo rm -f /var/db/receipts/com.syncrosoft.*

/Regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Sep 24 2009 13:03
by michael.matthews
Joined on Sat, Aug 23 2003, Montréal / Berlin, Posts 286

Yeah! It worked. Alles in Ordnung.

Michael

Posted on Thu, Sep 24 2009 13:13
by dayadon
Joined on Fri, Aug 03 2007, Posts 172

Yes, Maya, that worked for me

OS X 10.6.1

Dennis

Mac Pro 2.66 dual core quad (12 gig mem), OS X 10.7.5, Macbook dual core 2.4 ghz
Logic 9.1.8, Finale 2014, Cubase 7.5, Sibelius 7.5, App Strings 1 Extended, SE Wiith Stngs+ Extended, Many D/L Complete instruments, Firestudio Mobile and Audiobox USB, VE Pro 5
Posted on Thu, Sep 24 2009 16:00
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

Great to hear that!

Phew :-)

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Sep 26 2009 20:25
by Bill
Joined on Fri, Sep 23 2005, Berkshires, MA, Posts 1171

 The Windows 7 Upgrade Advisor flags eLicenser as incompatable with Win7.  I trust this is a known issue?

Dorico, Finale, Sibelius, Notion, Overture, Cubase, StaffPad
Win11 x64, 64GB RAM; Focusrite Scarlett 18i20
Kontakt, Bunch of VSL, VIP, VEP, EWQL Orch, Choir and Pianos
August Forster 190
Posted on Sun, Sep 27 2009 10:06
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9137

i'd say it should be rather marked as *unknown* since the eLicenser as such does nothing but relies on the driver.

be assured it is compatible and working - we have a lot of machines here running W7 having an eLicenser attached ...

christian

 

ps: i'll suggest to the eLicenser guys submitting the device to microsofts respective department

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
Posted on Tue, Sep 29 2009 13:12
by C_Caouette
Joined on Thu, Mar 11 2004, Posts 172

I'm in the same boat on my Mac.  Constant crashes and couldn't add VE Pro licenses till I downgraded.  I did that, then reinstalled the new eLicenser which allows me to run the 64 bit server but alas Logic 9 crashes a lot now.  I think I'll have to re-downgrade and just use 32 bit until an update is posted.  Too bad too as I really like the look of the new eLicenser.  The Terminal command line didn't work for me so I had to manually find the package receipts.

Chris

Posted on Tue, Sep 29 2009 14:41
by dayadon
Joined on Fri, Aug 03 2007, Posts 172

Hello, Chris.

I did the same things as you, and I have the new eLicenser installed.  I'm running Logic 9 and VE Pro in 64 bit on my Mac.  I've been doing a lot of loading of Instruments, and so on in VE Pro with no problems.  The eLicenser seemed only to come into play when I wanted to install and register a new VI set.  Then it just crashed.  I'm wondering if it has to do with the particular Mac, or memory, or whatever else.  The 64 bit is worth it.  Here's what I'm using;

Mac Pro 2.66, 12 gig memory, Snow Leopard.

Dennis

Mac Pro 2.66 dual core quad (12 gig mem), OS X 10.7.5, Macbook dual core 2.4 ghz
Logic 9.1.8, Finale 2014, Cubase 7.5, Sibelius 7.5, App Strings 1 Extended, SE Wiith Stngs+ Extended, Many D/L Complete instruments, Firestudio Mobile and Audiobox USB, VE Pro 5
Posted on Wed, Sep 30 2009 01:46
by hrrfrost
Joined on Fri, Feb 08 2008, New Jersey, Posts 4

I'm desperately trying to uninstall the latest eLicenser software to downgrade to version 5.4.  Can you give me step by step instructions how to enter the terminal code?  I've never used terminal before.  Are there files that are related to eLicenser control that I can delete?

Thanks,

Harry

Posted on Wed, Sep 30 2009 02:17
by hrrfrost
Joined on Fri, Feb 08 2008, New Jersey, Posts 4

What files did you manually delete?

Posted on Wed, Sep 30 2009 02:35
by C_Caouette
Joined on Thu, Mar 11 2004, Posts 172

Open Terminal then enter this.

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES 

Hold option and right click the finder to 'relaunch'

Now navigate to: YourDrive > private > var > db > receipts

In there are install package receipts for eLicenser.  Delete those. (I had the Syncrosoft one still in there too).

To hide files again change the YES to a NO in the Terminal and relaunch the finder.

Chris

Posted on Sun, Oct 04 2009 02:11
by justinraymiller
Joined on Sat, Feb 09 2008, Boston, Posts 19

Hi everybody.  I found a solution--my dongle labeled Vienna Instruments would crash the eLicenser everytime it started up.  When I bought Cubase 5 it came with a dongle labeled Steinberg.  I took out the VI dongle and put in the Steinberg and bingo, everything is fine now.  Reinsert the other dongle after closing the eLicenser.  (sorry if you don't have another dongle this may seem as an irrelevant solution, but it works)

All my life I had a choice between hate and love. I chose love and I am here
-A.R. Rahman
Posted on Sun, Oct 04 2009 16:37
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942
Maya wrote:

Found it. This command works fine here in order to remove eLC. Please enter the line to your Terminal and press "Enter":

sudo rm -f /var/db/receipts/com.syncrosoft.*

(Omitting the period and asterisk.)

thanks! able to install the version of sept 2 which worked to activate Epic Orchestra. I was not experiencing crashes, but eLc would hang any time I tried to activate.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Mon, Oct 05 2009 10:18
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

FYI:

eLicenser/Steinberg released a new and improved version of eLC today. You´ll find it here.

/Regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Oct 05 2009 15:50
by am_27761
Joined on Mon, May 07 2007, Posts 34
Posted on Mon, Oct 05 2009 18:59
by florian
Joined on Thu, Feb 20 2003, Posts 48
am_27761 wrote:
I wanted to start both 32bit and 64bit Server automatically and then I get a message that no license is found. Starting the 32bit server automatically runs fine. Once I have this message I can't get to run VE PRo until I kill the vsldaemon process manually.

Same problem here on Windows 7 64Bit. The new version didn't solve it!

Posted on Tue, Oct 06 2009 05:15
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

yes, I have that error on OSX.6.1, no license found, & no syncrosomething file in app support. 32 bit server is fine. first start of 64 bit .app or server, NG: Don't Work.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Wed, Oct 07 2009 03:45
by brett
Joined on Fri, Aug 19 2005, Australia, Posts 88

Here too.  If I place both the 32 and 64-bit servers in the start folder of Windows xp64 I get a not license found error, but can start them both sequentially with no probs.

Brett

Posted on Wed, Oct 07 2009 08:05
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

well that's two kernels to look at at the same time, on log in right? so it seems a bit much.

syncrosoft update fixed my issue; I'm not trying to open both versions at log in.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
3 Pages<123>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.