Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Routing - Logic 8 and VE 2
Last post Wed, Sep 30 2009 by Souchi66, 5 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Sep 29 2009 21:03
by Souchi66
Joined on Fri, Mar 06 2009, South of France, Posts 21
Hi everyone,

i've just downloaded the PDF manual for the VE 2 Routing with Logic ! And so ????

i've done all !! i created "multitimbral instrument track", and assigned a "vienna ensemble (x16 stéréo)". Then, i assigned the differents outputs in vienna ensemble, after that i could add more stéréo channels in the mixer by clicking the "+" Button underneath SOLO ! this is to add "auxs" and it's not possible to record with them, someone can Help and tell me the next steps until recording ??

Hope you understand my english lol, Thank you
if you think nobody cares if you are alive, try missing a couple of car payments ...
Posted on Wed, Sep 30 2009 11:52
by ct1961
Joined on Sat, Dec 15 2007, Posts 438

Souchi - you should have 16 VE tracks in the arrange window. Those are the tracks you record in.

Colin

Posted on Wed, Sep 30 2009 16:27
by Souchi66
Joined on Fri, Mar 06 2009, South of France, Posts 21
Ok, but when i play on my keyboard, the 16 instruments play the same note ! So, i can only record one track for the 16 instruments !

Please, someone can help me ?
if you think nobody cares if you are alive, try missing a couple of car payments ...
Posted on Wed, Sep 30 2009 16:45
by ct1961
Joined on Sat, Dec 15 2007, Posts 438

If all 16 instruments are playing open your VE. Open Instrument 1 and check that you have 1 Midi Plugin selected  in "MIDI In" for all 16. Instrument 1 should be on channel 1 and so on up to Inst 16 which should be on Channel 16.

The easiest way to do this is when you open a new VE select 1Midi Plugin and channel 1 for Instrument 1. Now press Insert Instrument 15 times for a full VE and the channels will increment automatically. Hope this helps.

Colin

Posted on Wed, Sep 30 2009 17:04
by Souchi66
Joined on Fri, Mar 06 2009, South of France, Posts 21
Thank you Colin ! i forgot to assign channels to each instruments (hum...) ! That's working fine now ;-) thank you again

if you think nobody cares if you are alive, try missing a couple of car payments ...
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.