Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE PRO new public beta 4657 available
Last post Mon, Nov 09 2009 by Johannet, 27 replies.
Options
Go to last post
2 Pages12>
Posted on Fri, Nov 06 2009 08:52
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12791

Hello everybody,

we´re very happy with this new version of VE PRO, many bugs could be fixed and the overall stability has been improved (please see the changelog for details).

Please let us know how this new version works for you!

As always, your software is available in your USER AREA!

All the best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Nov 06 2009 13:06
by petera
Joined on Wed, Apr 08 2009, Munich, Germany, Posts 76

Great news, Paul, thanks a lot! Best regards to the complete team!

Peter

Posted on Fri, Nov 06 2009 14:03
by Josch
Joined on Wed, Apr 16 2003, Posts 65

The 15 second delay-bug seems to be gone.

Good work!

Jochen

Posted on Fri, Nov 06 2009 16:12
by m.hender_5206
Joined on Mon, Feb 16 2004, Minneapolis MN USA, Posts 17

This one seems to now load for me in Logic 9, whereas the non beta gave me an AU error when loading. Played with it for awhile and seems stable but not really pressure tested yet.

Posted on Fri, Nov 06 2009 17:25
by Animus
Joined on Fri, Sep 25 2009, Posts 146
Is the "bug" on the pc version fixed when it crashes on loading with previously existing projects? I don't feel like loading it to find out.

thanks
Posted on Fri, Nov 06 2009 18:54
by aschnurr
Joined on Sat, Apr 25 2009, Posts 8
Where can we find a list of fixes for this release?
Posted on Fri, Nov 06 2009 19:58
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173
There is a changelog available for download in the user area.
Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Nov 06 2009 22:34
by Animus
Joined on Fri, Sep 25 2009, Posts 146
So if its not mentioned I assume it's not fixed?

thanks
Posted on Fri, Nov 06 2009 23:25
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173
Well, one fixed bug can affect a lot of features. At this stage I definitely recommend using the public beta. It should be more stable and workable.
Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Nov 07 2009 16:32
by dbudde
Joined on Sun, Mar 02 2003, Seattle,WA USA, Posts 450

Is there a plan to address the file association issues anytime soon?  

Posted on Sat, Nov 07 2009 20:02
by clueblast
Joined on Wed, Mar 18 2009, Posts 43
thanks a lot. can´t wait to test it.
but let me submit these 60MB downloads always take between 45 and 60 minutes to downlaod this is like 1998. i can´t stand it. is there something you can do? is there a special bandwith limit for software as opposed to instrument downloads? maybe add a couple of servers?
thanks
iMac Pro 10.13.X / MacBook Pro 2017 10.14 / Logic Pro 10.4.2 / 32GB / Apogee Ensemble Thunderbolt
Posted on Sat, Nov 07 2009 20:05
by Animus
Joined on Fri, Sep 25 2009, Posts 146
Takes like two minutes to download here.
Posted on Sat, Nov 07 2009 20:35
by Animus
Joined on Fri, Sep 25 2009, Posts 146
Just tested the new version and that earlier crashing problem is fixed! Great work.
Posted on Sat, Nov 07 2009 21:52
by brett
Joined on Fri, Aug 19 2005, Australia, Posts 87

While I've been in contact with Paul directly, I wanted to publicly acknowledge the hard work of the VSL team in listening to our concerns.  Since I updated to the 4604 beta the crashes of the 32-server upon loading have stopped, and I no longer have issues with the LASS scripts as I detailed in the earlier threads http://community.vsl.co.at/forums/t/23261.aspx and http://community.vsl.co.at/forums/t/22729.aspx.

While I haven't yet upgraded to 4657 I just wanted to send my thanks to Martin, Karel, Paul and the rest of the team.

Cheers - Brett

Posted on Sat, Nov 07 2009 22:05
by aschnurr
Joined on Sat, Apr 25 2009, Posts 8
Appreciate that update Brett. Good to know all is working now with LASS.
Posted on Sat, Nov 07 2009 22:48
by skatz
Joined on Thu, Mar 20 2008, Posts 22
In the release notes, the very first item mentions sticking to the built-in MIDI inputs. As a Logic user who is relying on the external MIDI ports to get around the AU midi limits, can I ask what the issues are...

Mac Pro Late 2013 12x2.7
64GB RAM
MacOS 10.14.3
Logic 10.4.4
RME Multiface
Posted on Sun, Nov 08 2009 02:25
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173
The events will have unreliable latency and jitter. Especially when mixing down or freezing audio. None of this is true for MIDI events passed through the connector plugin.
Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Nov 08 2009 11:27
by Johannet
Joined on Tue, Oct 23 2007, Posts 53

The new build performs sluggishly on my system.

Mac Pro 8-Core 2,88 Ghz

14GB ram

Logic 9

A single 64-Bit instance with 16 instruments loaded and a setting of 4 Threads will report a CPU usage between 30% and 40% when idle and will go above 50% when playing some instruments.

OS X Acitivity Monitor shows a CPU usage of about 182% when idle and approaches 300% when playing instruments. It also shows 27 threads.

The interface is very sluggish to the point, that it is a chore to drag instruments around.

The last stable version was a smoother interface experience for me.

Posted on Sun, Nov 08 2009 11:40
by mmueller
Joined on Mon, Sep 28 2009, Posts 121
Is it possible to implement a loading time bar? Or at least some indicator that the program is still "alive". The win7 task manager states that the program is not responding even when it is loading something. However it could also mean the program chrashed. You only know after waiting für a looong time.

I have issues with jbridge. I can load a jbridged samplelord in the 64bit host on win7 with no issues. I can load tons of samples in it, I can save the project file - but I can't reload it the next time. It crashes.

Another thing I do not understand is the fact that 32 and 62bit project files are mixed in the files selector. As I recall I can also see 64bit projects when I want to open a project file from a 32 bit server.
Posted on Sun, Nov 08 2009 12:59
by lenersen
Joined on Wed, Feb 28 2007, Helsinki, Posts 41
2 Pages12>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.