Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
eLicensor stopped working..please help
Last post Tue, Jul 27 2010 by Paul, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Nov 14 2009 21:14
by mrl2
Joined on Sun, Sep 20 2009, Los Angeles, Posts 19
eLicensor has died on my MacPro host.

The mac sees the key in profiler, but I get this message when launching eLicensr Control Center:

eLicensor Control - error
Application "LCC2" has caused the following error:
???

Then control panel shows no key.

This has worked for several weeks.

Any help greatly appreciated

Mark

Mac Pro 2.26 OS10.5.8 Logic 9.0.1 PT8.0.1 HD5
Posted on Sun, Nov 15 2009 00:52
by Mark Schmieder
Joined on Mon, May 07 2007, Concord CA, Posts 207

This has been a recurring problem of late, and I am increasingly having my Vienna Suite licenses disappear in the middle of a session as well.

But rather than re-tread old ground, I recommend you search the other discussions of recent eLicenser troubles.

There are workarounds, and more recent updates have improved the situation on most if not all platforms.

Posted on Mon, Nov 16 2009 23:49
by mrl2
Joined on Sun, Sep 20 2009, Los Angeles, Posts 19
After checking around, this is apparently a eLicensor issue on the Mac platform. The same key works when I put it in a PC.
After restarting AND zapping Pram 3 times, the key came back, only to stop working an hour later. I am using the most current update for the eLic.

Sounds like Steinberg needs to work on this.
Mac Pro 2.26 OS10.5.8 Logic 9.0.1 PT8.0.1 HD5
Posted on Tue, Nov 17 2009 15:31
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

Please restart your computer and download/install the current version of the eLicenser which is available from here.

/Regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Nov 17 2009 20:19
by mrl2
Joined on Sun, Sep 20 2009, Los Angeles, Posts 19
Thanks Maya, but as my second post says, I am using this current version. Maybe the next version will be better.
Mac Pro 2.26 OS10.5.8 Logic 9.0.1 PT8.0.1 HD5
Posted on Wed, Nov 18 2009 10:55
by usastra
Joined on Mon, Oct 12 2009, Posts 5
I hope they fix this issue soon.
It's a real drag to do the disk permissions and reinstall routine everytme.
Posted on Wed, Nov 18 2009 19:35
by synthetic
Joined on Mon, Mar 14 2005, Posts 280

Are you running Mac OS X 10.6 by chance? I've noticed that the e-licenser doesn't like my USB hub anymore after upgrading to Snow Leopard. Plugging it directly into the USB jack on the front of the Mac fixes the problem. 

Posted on Wed, Nov 18 2009 19:44
by usastra
Joined on Mon, Oct 12 2009, Posts 5
I'm running 10.5.7
Posted on Mon, Jul 26 2010 20:44
by dbellochio
Joined on Mon, Apr 24 2006, Posts 2

Having the same exact problem and have to hit recover to see licenses. Maya gave me a list of things to do, but nothing worked.

What a drag!

Posted on Tue, Jul 27 2010 16:09
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12889

Hello debellochio,

would you like to share the list Maya gave you , and possible add your OS and your used eLCC and VSL software versions?

Thanks,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.