Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Ve Pro Delay/Plug-In Settings
Last post Thu, Dec 10 2009 by MS, 2 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Dec 08 2009 12:17
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

Hello,

As well as all my instrumental work, I've just started using VE Pro for my Song Production. I'm slightly confused as to what latency is involved here when playing Audio tracks/EXS Sampler Tracks in Logic (v8 on Mac G5 10.5) up against VE Pro tracks on a Slave machine.(Vista i7) I'm using some VSL instruments Plus Halion Broadway Big Band, but to get the tracks to sound very tight I have to have the VE pro buffer set to "NONE" (0 buffers). Should I build a delay into each VE Pro track?(a minus number) or is there something I'm missing here? (....like a brain).

Cheers in Advance

Paul

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Thu, Dec 10 2009 13:09
by MS
Joined on Wed, Feb 19 2003, Vienna, Austria, Posts 1758

When using the VE Pro connector plugin, all latency will be compensated for by the host on playback. During recording - latency can of course not be compensated for, and the round-trip latency will be equal to the number of audio buffers set in the connector plugin.

Also make sure that latency compensation is not turned off in Logic Preferences.

--
Martin Saleteg
Software Developer
Vienna Symphonic Library GmbH
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.