Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VSL - Solo Strings, doesn't work no longer
Last post Mon, Feb 08 2010 by cm, 4 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Feb 08 2010 18:26
by whitealbum
Joined on Sat, Dec 23 2006, Posts 13

Hello,

perhaps you can help me.

I worked since 2006 with VSL Solo Strings Standard Library.

Today I start an old song in Cubase SX3 with a nice Solo Ensemble, but the Solo Strings were silent.

I opened then the VSL instrument, and there is written "No License are installed".

But this is not true of course. In the Synchrosoft license control center, i see the correct license.

So, what can i do to solve this problem.

Thanks in advance

Andreas

Posted on Mon, Feb 08 2010 19:48
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9084

this could have happened related to a recent install of an older (steinberg?) product ... those installers tend to overwrite the eLicenser / Syncrosoft software.

please double check if you have possibly both applications now (syncrosoft & elicenser)

- if yes uninstall both and reinstall the latest eLicenser control center ... do not forget to reboot before, best before uninstall (to make sure no related processes are running) and before re-install.

- if no please tell us the version of your eLC (and operating system!), also reboot for security to makes sure the VI re-reads any present license properly.

hth, christian

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
Posted on Mon, Feb 08 2010 20:30
by whitealbum
Joined on Sat, Dec 23 2006, Posts 13

thanks for the quick reply!

to tell the whole truth, i had installed on my computer Cubase SX2, SX3, Cubase 4 and Cubase 5.

every Cubase Installation in its own path. No problem with any VST instrument.

The latest synchrosoft driver is 5.4.20.01010.

The Vienna Instrument license is listed correctly in the license control center.

Meanwhile, i uninstalled only VSL Solo String programm, and re-installed VSL Solo String program then.

Now it works, without any change concerning the synchrosoft driver.

This is curious Indifferent

I hope it will still work tomorrow.

Posted on Mon, Feb 08 2010 21:08
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9084

thx for the update - to be honest: i don't think such a setup has ever been tested here ...

in case this effect returns (say after changing to another cubase version) please try to kill the vsldaemon process (of course after having closed all vsl applications or hosts referring to a vsl plugin) before launching the other cubase version ...

theory says this is not necessary though, but who knows ... christian

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.