Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Mon, Feb 22 2010 02:21
by philco
Joined on Tue, Nov 24 2009, Posts 162

A PTools user has a couple of questions for the developers please.........

1. Will VEPro work on a PPC system that is already using ethernet for an Icon?

2. Can a MacIntel laptop function as a slave?

Thanks.

Posted on Mon, Feb 22 2010 16:53
by paul_18461
Joined on Fri, Dec 16 2005, Posts 27

I have it working on  Quad 2.5, DAE 8.0.1cs1. Does not work as well as I would like though. Tried using more of the RAM I have but it just does not like that. Currently only using one instance of Kontakt 4.05 with 300MB samples. Took me ages to get external MIDI working on that machine ( I want to trigger from my Logic machine and avoid making midi tracks in protools and record enabling them just to get midi into VEP).  Very unpredictable getting that to work.  I really don't know how I get external MIDI to work when it does.

Hardware Overview:

  Model Name:    Power Mac G5 Quad
  Model Identifier:    PowerMac11,2
  Processor Name:    PowerPC G5 (1.1)
  Processor Speed:    2.5 GHz
  Number Of CPUs:    4
  L2 Cache (per CPU):    1 MB
  Memory:    8.5 GB
  Bus Speed:    1.25 GHz
  Boot ROM Version:    5.2.7f1

Posted on Wed, Feb 24 2010 13:38
by tonwurm
Joined on Sat, Dec 15 2007, Germany, Posts 16

how do you get kontakt 4 working on ppc, it´s only intel - so far I know

thanks in advance

Mac Pro, 24 GB RAM, Mac OS 10.9.5, VE Pro, Pro Tools 10/12 HD3 Accel, Logic X, Digital Performer
Posted on Wed, Feb 24 2010 19:47
by paul_18461
Joined on Fri, Dec 16 2005, Posts 27

I get limited results on a Quad 2.5 G5 OSX 10.5.8 running Protools 8.0.1cs1.

Have to use Kontakt3.5 and use memory manager. Keep trying to push the envelope, but I think it's asking too much. (My old Giga 3.21 machine can do more with less, not sure why, well voices not memory ;) )

Posted on Mon, Aug 30 2010 08:41
by paul_18461
Joined on Fri, Dec 16 2005, Posts 27

I use VEP on a Quad G5 PPC using 10.5.8, 8.5G RAM, Ptools 8.0.1, and have 2 firewire devices, but no ethernet Icon. Gigabit ethernet on the mac is pretty fast but not sure how much bandwidth is used for Icon. Check Menumeters or look at network activity using Activity Monitor.

I have been using a 5 gig Kontakt 4.11 setup in VEP on a i7 macintel laptop slaved. OSX 10.6.4

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.