Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Logic's bounce in place + VE Pro host automation = Glitch
Last post Thu, Oct 21 2010 by Karel, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Jul 02 2010 22:23
by FredB
Joined on Sat, Apr 01 2006, Montreal, Posts 669

I have discover a weird bug.

I was to convert to audio a couple of pieces for a movie but sometimes theres was some glitch. What i have found is that those glitch was sync with automation data that control VE Pro's fader. Using bounce in place or any offline bounce with VE pro automation data in logic cause that problem. When I bypass the automation everything is fine. Since all my volume balance is based on host automation, that means a lot of rework.

I'm using VE Pro 5814 (64 bit) with Logic Pro 9.1.1 (32bit) with apogee ensemble and a 2.66 Quad-Core intel Xeon Mac Pro with 16 Go Ram and Snow Leopard.

Fred

Master: Imac I7 32Gb Late 2013 - - OsX 10.13.6
Slave: Corei7 6800k 64gb - Win 10
Soft: Logic X 10.4.4 - ProTools 12.x - VE Pro 6 - VI Pro 2 - MIR
Posted on Sat, Jul 03 2010 08:46
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12636

Hello Fred,

please send one Logic song to , we will look into this!

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Jul 06 2010 14:33
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

You can try to turn off this setting in Logic > Preferences > Audio > General > "Sample Accurate Automation" and set also the buffer process range to "medium". In case that this doesn´t help, please send us the project.

/Regards,

Maya

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Oct 04 2010 16:26
by FredB
Joined on Sat, Apr 01 2006, Montreal, Posts 669

I have found a fix. The only thing that worked for me is turning the Latency to NONE in the VEP server interface. No more glitch and crash when bouncing offline.

Fred

Master: Imac I7 32Gb Late 2013 - - OsX 10.13.6
Slave: Corei7 6800k 64gb - Win 10
Soft: Logic X 10.4.4 - ProTools 12.x - VE Pro 6 - VI Pro 2 - MIR
Posted on Mon, Oct 04 2010 20:31
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173

If it also works for you with 1 buffer of latency, you should try out the latest version of VE Pro, which fixes a potential issue with automation when using 2 buffers of latency.

Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Oct 05 2010 18:49
by FredB
Joined on Sat, Apr 01 2006, Montreal, Posts 669

I have the latest (r7043) version and can't work with 2 latency buffer. Didnt tried with 1 buffer for now. Are you speaking of an other version?

Fred

Master: Imac I7 32Gb Late 2013 - - OsX 10.13.6
Slave: Corei7 6800k 64gb - Win 10
Soft: Logic X 10.4.4 - ProTools 12.x - VE Pro 6 - VI Pro 2 - MIR
Posted on Tue, Oct 05 2010 23:42
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173

No, 7043 is the latest. Could you check whether it works with 1 buffer for you? Thanks.

Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Oct 06 2010 16:56
by FredB
Joined on Sat, Apr 01 2006, Montreal, Posts 669

No, it's impossible to use 1 or 2 buffer with bounce and bounce in place. I got a lot of glitch

Fred

Master: Imac I7 32Gb Late 2013 - - OsX 10.13.6
Slave: Corei7 6800k 64gb - Win 10
Soft: Logic X 10.4.4 - ProTools 12.x - VE Pro 6 - VI Pro 2 - MIR
Posted on Tue, Oct 12 2010 13:38
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173

Looks like this is a bug in Logic. Even though sample accurate automation is turned off in preferences, bouncing in place will do this with sample accurate automation nonetheless. It might be best to file a bug report to Apple support.

Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Oct 21 2010 18:34
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2173

After some further analysis, it seems that bouncing in general causes parameter automation to be processed sample accurate in Logic. It is recommended to use realtime bounce at all times in combination with VE Pro, unless you're not automating any parameters. It should also solve any latency compensation irregulaties. We'll try to find a workaround for this, but I'm not totally confident that it is even possible to achieve. Other hosts have none of these issues.

Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.