Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
MIR SE: no auto load instruments samples
Last post Tue, Oct 12 2010 by Gio, 5 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Oct 11 2010 22:26
by Gio
Joined on Tue, Feb 02 2010, Posts 17
I have Mir Se 1.2 1810 and VI pro 1.0.7043. MIR and DAW ( Samplitude)is on the same pc (i7 930- win 7 64 bit).
When I save a scene (= file . mir ) everything is saved (venue, positions instruments, VI pro setting for each instrument and samples, I thinks..). I turn off PC. Power on and load MIR and reload file.mir . All ok, but the samples of individual instruments are not loaded. Is needed, then, open any instance of VE pro present in MIR : all samples are loaded...for all instruments!
Is this normal? It happens to others?. With VI(no pro )this did not happen : the whole context is loaded, samples included.
Greetings from
Giovanni
Posted on Mon, Oct 11 2010 22:43
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 8174

Sorry to hear about this problem - I have no explanation for it right now.

Just to make sure that I understood you correctly: You open Vienna Ensemble Pro within MIR, then the VSTi's load properly in MIR? ... or just in VEPro?

Are _all_ of your VSTi's part  of the issue, or just certain ones (... NI Kontakt 4, for example)?

Would it be possible to send the affected MIR Project toSupport? Thanks in advance.

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Oct 11 2010 23:16
by Gio
Joined on Tue, Feb 02 2010, Posts 17
Hello Dietz and thanks for you reply.
I use MIR Se and Vienna Instruments Pro ( VI PRO ). I do not have VE Pro.
Probably my English is not ... very clear. I apologize for that..
Ohhh ..I wrote "open any instance of VE pro present" , I'm sorry. I meant " open any istance of VI pro present".
I use only Vienna Special ed. standard + VSE plus strings
Giovanni
Posted on Tue, Oct 12 2010 07:47
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 8174

Ah, I see. :-)

So the Presets load fine in case of the "old" Vienna Instruments, but they don't load into VI Pro? Sorry for being slow-witted ...

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Oct 12 2010 11:05
by Gio
Joined on Tue, Feb 02 2010, Posts 17
Yes. In fact I have no problems. Is sufficient that after loading in MIR the file.mir has the foresight to open an instance of any Vipro. Then I start the loading of all samples.But, with VI (no pro) this was not necessary. Loading the file.mir was automatically loads the setting and all the mir preset instruments and related samples.
I repeat: I can still work in. .. (big word for a hobby). Just to see if this is normal or not.
Thanks for your patience
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.