Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Sonar X1 Linear EQ Plug In loads in VE PRo but doesn't work
Last post Fri, Jan 28 2011 by Albino, 6 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, Jan 27 2011 13:02
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

Hello,

I would like to use Sonar X1's Linear EQ plugin in VE Pro. I have the most upto date VEpro/VI software. I'm using Win7 x64. on a Dell i7 machine.

The plugin loads up fine. but when the eq power button is turned on it kills all audio on that track. Bypass it and it works fine.

Is this something VSL could look at?

Cheers

Paul

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Thu, Jan 27 2011 13:37
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

 If it is a plug that is part of Sonar, is it supposed to work in VS Pro? Have Cakewalk said it will?

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Thu, Jan 27 2011 14:14
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

Hi DG,

As far as I was aware these are a selection of plugins that can be used in other software. Funnily enough all the other plugis work fine in VE Pro. Linear Compressor/Percussion Strip etc.

But to answer your question Cakewalk haven't said it would work and I just wondered since the others did work. It may be a no go but just thought I would ask. Since I've been using Jbridge with 32bit plugs which can be a bit flakey these 64bit ones may be a good option.

Cheers

Paul

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Thu, Jan 27 2011 15:08
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

Ah right, I thought I'd better ask, as people previously have been wondering why their Logic/Cubase etc. plugs don't work in VE Pro. Sorry not to be able tot help you though.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Thu, Jan 27 2011 15:25
by morphlite
Joined on Mon, Sep 17 2007, Posts 86

No worries. thanks DG

Macbook Pro 2011, Logic 8.0.2, Sonar X1
Dell Studio XPS Core i7 Slave W7

Special Edition/VE PRO
Posted on Fri, Jan 28 2011 17:04
by Albino
Joined on Sun, Apr 06 2008, UK, Posts 23

I think it's a buggy plugin. A far as I can tell, it's a "standard" VST plugin, which should be usable everywhere, but I've tried it in various hosts, and it will crash the system every time. As you say, the LP multi compressor, and conv reverb work fine in the same apps. Other Sonar plugins which can't be used elsewhere usually have a popup stating that fact if you try to load them. Your best option is to forget it and try another plugin - I wasn't that impressed with it anyway! For some reason it seems very slow to respond to drawn eq changes (could this be part of its problem?).

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.