Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEP5 refusing to load server: eLicenser Control - Error
Last post Mon, Feb 24 2014 by Groctave, 28 replies.
Options
Go to last post
2 Pages<12
Posted on Thu, Mar 22 2012 21:47
by jbass27
Joined on Sat, Aug 06 2011, Los Angeles, Posts 12
yes, so far so good, but the point is its very inconsistent. The metaphor is just a figure of speech - i.e., waiting for the other shoe to drop = until it stops working again later this afternooon or tomorrow morning.

That's been my experience with VEPRO 5 - very stable on the days I can actually launch the server without spending 45 minutes troubleshooting why it won't launch - but its 50/50 whether or it launches without problems arising from the licenser. I'm just wondering if there is anything else that could cause this problem other than the vienna suite, e.g., bad vienna keys, elicenser server problems, etc., etc...
Posted on Thu, Mar 22 2012 22:02
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13355

Hi, 

Thanks for the explanation. If you don´t get any other error messages, you should be fine.

Whenever you get an error message, it often helps to unplug the key and plug it back in (the power support on various USB ports can be a bit tricky at times). 

Let me know if it happens again, best to contact , with a reference to this thread and the basic information about your system. Screenshots will also help. 

Best, 

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Apr 03 2013 22:03
by juanotalora
Joined on Fri, Oct 15 2010, Posts 2
Hi Solved it
Posted on Fri, Feb 21 2014 13:23
by Groctave
Joined on Tue, Jul 02 2013, Nancy, FRANCE, Posts 44

Hello,

I have the same problem as chris_3594 :

"Application 'Vienna Instruments PRO' has caused the following error:

eLicenser(s) contain(s) no valid license for this application.

etc."

I made sure that I installed the latest versions of :

- eLicense Control Center (eLC Version 6.7.0.5140 installed today)

- Vienna Ensemble Pro 5 (Version 5.3.13045)

- Vienna Instruments (not Pro) (Version 5.3.12844)

- Dimension Strings (latest update installed today)

And I also tried to repair disk permissions.

There are few strange things :

- It only occurs with Sibelius Presets, no issue with the Patches, Matrices or non-Sibelius Presets

- I made sure that I selected VI Presets (I don't own Vienna Instruments Pro and VI Pro Presets are not available)

- it doesn't happen with the Single Instruments Woodwinds Sibelius Presets (I tried with each of the 10 SI Woodwinds I own, no problem)

- the problem occurs when I try to load the Sibelius Presets for Cello groups (G1, G2) and individual players (P1, P2, P3, P4, P5, P6), Violas groups and individual players and Violins individual players, but NOT with violin groups !!!

Please, help !

Clem

Cubase 11 /// VE Pro 7
Synchron Woodwinds, Harp, Percussion I-II-III ///
Synchron-ized SE Vol. 1 /// VI Harp I, Jazz Drums, Upright Bass
Posted on Sun, Feb 23 2014 08:53
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13355

Hello Clem, 

Did you try to uninstall Vienna Suite?

If that didn´t work: Which OS are you working on, and what exactly does the error message say (you stopped at the interesting part)?

Best, 

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Feb 23 2014 11:19
by Groctave
Joined on Tue, Jul 02 2013, Nancy, FRANCE, Posts 44

Hello Paul,

The error message is exactly the same as chris_3594's :

"Application 'Vienna Instruments PRO' has caused the following error:  

eLicenser(s) contain(s) no valid license for this application.

Options: 

 - For troubleshooting information click <Help>. 

 - Click <Licenses> to view available licenses. 

 - Connect a valid eLicenser and click <Retry>. 

 - Click <Cancel> to abort."

After canceling, it says that it is impossible to find a valid license

I work on OSX 10.8.5. Do you suggest upgrading to Mavericks (10.9.1) ? I am not sure all my softwares/plugins/etc are compatible...

I don't own Vienna Suite and haven't tried the demo yet. Also tried to uninstall/reinstall VEP5, VI and the Sibelius-presets but the Dimension Violin Groups (G1 & G2) Sibelius-presets are still the only Dimension Strings Sibelius-presets I can load.

Cubase 11 /// VE Pro 7
Synchron Woodwinds, Harp, Percussion I-II-III ///
Synchron-ized SE Vol. 1 /// VI Harp I, Jazz Drums, Upright Bass
Posted on Sun, Feb 23 2014 11:52
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13355

Hi, 

Then it is that your presets have been stored with VI PRO. 

When saved in VI PRO, presets cannot be opened in VI.

Best,

Paul 

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Feb 24 2014 09:29
by Groctave
Joined on Tue, Jul 02 2013, Nancy, FRANCE, Posts 44

Hi,

Thanks for you answer ! That makes sense.

So, I'll be patient. Planning to buy VI Pro quite soon...

Best,

Clem

Cubase 11 /// VE Pro 7
Synchron Woodwinds, Harp, Percussion I-II-III ///
Synchron-ized SE Vol. 1 /// VI Harp I, Jazz Drums, Upright Bass
2 Pages<12
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.