Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Any ETA for a new VE Pro / MIR Pro update?!
Last post Fri, Dec 30 2011 by Chuck Green, 16 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, Dec 28 2011 11:01
by marcotronic
Joined on Mon, Mar 07 2011, Germany, Posts 39

Dear folks at Vienna,

any news about the coming update for VE Pro / MIR Pro? My reported bug with the permanent crashing of VE Pro under certain circumstances when I widen the stereo width of an instrument close to the mic in the Teldex venue (not the wide one) is really getting pretty annoying for me (as this venue is my absolute favourite one). The developer told me he found and fixed the bug and the fix will be available with the next update. So any ETA when this update will be available...?!

Thanks a lot!

Marco

Marco Neumann - www.marcotronic.com
Posted on Wed, Dec 28 2011 14:17
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868

Hi Marco,

the update for Teldex will be available in the first weeks of January, as far as I can say. An update for VE Pro 5 will be available soon, too.

HTH,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Dec 28 2011 14:42
by marcotronic
Joined on Mon, Mar 07 2011, Germany, Posts 39

Thanks, Dietz! Looking forward to it! Smile

Marco Neumann - www.marcotronic.com
Posted on Wed, Dec 28 2011 20:35
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868

BTW ... I just confirmed that it won't be necessary to download the RoomPack again. The next update of VE Pro / MIR Pro software will take care for the issue (... it's already beta-tested).

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 19:05
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Happy Holidays Dietz,

I found the original version of MIR PRO to be very stable on the Mac Platform except for one thing.....  I haven't written a support ticket on it because I haven't been able to nail it down to where I can repeat it everytime.  What I'm seeing is while using MIR PRO as a stand-alone with Cubase 5, every once in a while when I go to save a channel preset then try to reload that preset into a new VI Pro Channel, the preset is corrupt, the screen go blank and VE-PRO/MIR PRO exits the screen.  I have to reboot in order to get things back in shape.

I didn't have hardly any instruments loaded at the time and was using very little memory.  I ended up rebuilding the preset and everything is fine.  When using the same configuration with Pro Tools, I never experienced the issue, just with Cubase 5.  I've ordered an update to Cubase 6 thinking that the issue may go away.

Considering that your are coming out with an update, thought I'd give you a heads-up on what I'm seeing.  I was going to waite until I had Cubase 6, then if I still was experiencing the problem, write up a support ticket.  Not sure if other's have had this issue.

Take care.....

Posted on Fri, Dec 30 2011 19:12
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868

Hi Chuck - any chance to get hold of one of the seemingly corrupted Projects? Or did you send it to our support already?

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 19:22
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

No Dietz,

I overwrote the preset with an newly created one.  If I see it again, should I before fixing it, send you (support team) a copy of the problem preset file?  

Posted on Fri, Dec 30 2011 19:27
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868

Yes please, this would be _very_ helpful. Thanks in advance!

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 19:27
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Also Dietz, should the preset be remembering the send assignments and output assignments at the bottom of the strip?  I'm not sure about this one.....  What I'm seeing is that when I reload the present into the same template that the preset was created in, the send that was configured for a strip containing MIRacle is no longer assigned and the bottom of the strip that was assigned to the Master Bus is assigned to the MIRacle strip.  It's easy to reconfigure but wasn't sure if that was your intent on the design end...... 

Posted on Fri, Dec 30 2011 19:44
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Hi Dietz,

Just had it happen again.  I'll send the template and the preset to the support email.....

Posted on Fri, Dec 30 2011 19:53
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868
Chuck Green wrote:

Also Dietz, should the preset be remembering the send assignments and output assignments at the bottom of the strip?  I'm not sure about this one.....  What I'm seeing is that when I reload the present into the same template that the preset was created in, the send that was configured for a strip containing MIRacle is no longer assigned and the bottom of the strip that was assigned to the Master Bus is assigned to the MIRacle strip.  It's easy to reconfigure but wasn't sure if that was your intent on the design end......

Actually every setting should be recalled correctly - routing, channel strip configuration, levels, pre/post sends, mutes ....

Are you using VE Pro Server or stand-alone?

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 20:09
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Hi Dietz,

I just sent 3 emails to the support box with files attached.  I've been using the 64-bit server.  Saving it as a Meta File.  When attaching to Cubase 5, I've been using the Preserve / Decouple function.  The reason why I've been using the channel presets is to conserve CPU.  I've configured the entire library and created Expression Maps in Cubase 5 to match.  I thought that I would be able to load everything in VE-PRO and turn off the instruments not in use, hide the icons, and Disable the cells not in use, and bypass MIR on the mixer for those instruments not being used ina given arrangment. 

What I found was that the CPU usage was impacted by the number of instrument loaded eventhough, everything else was shut off and samples dumped from memory.  So the preset approach seemed reasonable -- to only have instruments loaded in the template for a given venue, for a given arrangement.....

Posted on Fri, Dec 30 2011 20:25
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Just for clarification sake, I loaded a preset into the template for Vln.2.  Originally, the send bus was set to 20 MIRacle and the Output bus to 21 Master Bus.  When I loaded the Vln.2 preset, the strip and the channel output is now configured for 13 Fl. (which is not currently and wasn't in the template at the time of the original preset save.  It was in the template at one point earlier in the template creation process.  It's not even an option now when I select the drop down to assign it correctly.......  Some additional info for you.....

Posted on Fri, Dec 30 2011 20:53
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868

Oh, I see - the _channel-presets_ don't recall the routing. I thought you had troubles when re-opening a complete, previously saved Project.

I'm afraid this is by design - there's no way  for a recalled channel preset  to "guess" the proper routing in different setups. I'll ask our developers what could be done about it, though.

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 20:56
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7868
Chuck Green wrote:
[...]

What I found was that the CPU usage was impacted by the number of instrument loaded eventhough, everything else was shut off and samples dumped from memory.  So the preset approach seemed reasonable -- to only have instruments loaded in the template for a given venue, for a given arrangement ...

Maybe I'm mixing things up (... will have to ask Martin Saleteg), but as far as I know, there was an issue fixed just recently that indeed was the reason for an inactive VI Pro still using CPU. This might be no problem any longer with the next software update of VI Pro.

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Dec 30 2011 21:05
by Chuck Green
Joined on Thu, Dec 21 2006, Ann Arbor, MI (USA), Posts 518

Thanks Dietz..... All-in-all, I'm really impressed with the software and it's capabilities.  I've been spending the past 4 weeks configurating templates, VST Maps, etc. and other than the preset thing, the software has been quite stable.  I'm loving the sound that I getting from it as well.  Very realistic !!!  I thought I'd spend the time doing all the setups so when I start to write again, I don't have to think so much about the setups and focus on writing the music.  Everything will be somewhat in it's correct place, tested, configured, etc.  Great environment to work in.

Thanks for your assitance Dietz.....  Have a great New Year!!!

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.