Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Sun, Jun 10 2012 01:22
by jeremyroberts
Joined on Thu, Apr 17 2003, New York, NY USA, Posts 282

I just joined the 21st century with a new machine (32gb ram) and I'm running it through its paces...

I discovered something in VEPro (64- or 32-bit - same in both) server 4.1.10738, mac OS 10.7.4 -- 

Loading Alicia's Keys (AU) into Kontakt 4.2.4 or K5 player (5.0.2) the "settings" tab in AK plug fails to open.

If I load the AK plug as RTAS into protools HD10.2, the settings tab works fine.

If I load the AK plug into older versions of VEpro 4 on WinXP vst or Mac 10.6.8 au, the settings tab works fine.

Also tested with the standalone app -- same behavior as the server.

When did things break?

Here's a video:

http://www.screencast.com/t/b62F13yP

Will I have to upgrade to VEPro5 to fix this? Can anyone else verify this in their version of VEPro?

Thx!

J

Posted on Sun, Jun 10 2012 01:58
by jeremyroberts
Joined on Thu, Apr 17 2003, New York, NY USA, Posts 282

PS -- just downloaded 5.1.10738 (demo) and of course, it works correctly - but ONLY in the standalone app -- in the servers, the settings button does not work - but it works in standalone. So this bug is in 4.1.10738 and 5.1.10738 servers -- any chance of this getting fixed? Hate to buy software that I don't really need or want for a bug fix.

More testing. I uninstalled 5.1.10738 and installed 4.1.8861 -- in STANDALONE app the seettings buttom works (both 32/64). But on both servers, the button does NOT work in 4.1.8861

So rolling back to 8861 is not the answer.

Can we get this fixed in version 4? version 5?

I had better things to do than test this tonight. :-(

Thx

J

Posted on Sun, Jun 10 2012 12:17
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12892

Hi Jeremy, 

We´ll look into it.

In the meantime, simply run Alicia´s Keys in your DAW, so you can do "better things". 

Best,

Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Jun 10 2012 14:53
by jeremyroberts
Joined on Thu, Apr 17 2003, New York, NY USA, Posts 282

Hi Paul,

Thanks for the speedy reply -- I wasn't looking to use the forum for a bug report, my intention was to seek others that may have had similar results to confirm, or tell me that I must be doing something wrong...

Please don't think I'm upset about this minor bug -- I know that your team will fix this. You guys fix everything (just about) faster than most developers. You know I am not capable of just making a report that says, "it's broken" -- you know me -- I will load 3 other versions on 2 operating systems just to be certain that "it's not just me" and to help pinpoint when the issue surfaced.

Is it better if I were to make a formal technical support request for this?

Yes, with my new machine, loading RTAS is not as deadly as it used to be.

Thanks!

J

Posted on Mon, Jun 11 2012 06:48
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1838

is this with VEP connected to PT or before you connect? Kontakt's GUI does not work properly outside of an audio connection.

MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
Mac OS 11.6.1
VE Pro 7.1056, Cubase Pro 11.0.0
Posted on Mon, Jun 11 2012 11:28
by jeremyroberts
Joined on Thu, Apr 17 2003, New York, NY USA, Posts 282
civilization 3 wrote:

is this with VEP connected to PT or before you connect? Kontakt's GUI does not work properly outside of an audio connection.

That's a great question! I was building templates... so there is a possibility the template was not connected. I'll check as soon as I get in to the studio. Thanks for the suggestion.

J

Posted on Mon, Jun 11 2012 14:24
by jeremyroberts
Joined on Thu, Apr 17 2003, New York, NY USA, Posts 282

Quote:
Kontakt's GUI does not work properly outside of an audio connection

Bingo.

I uninstalled all versions, then installed 5.1.10738 -- and yes, when server connected to the host, Kontakt interface elements now work. That needs to be documented for the next guy! Hopefully, the next guy will read it here. Thanks for the tip!

J

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.