Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Fri, Mar 28 2014 23:42
by MDesigner
Joined on Thu, Jul 24 2003, Chicago, Posts 124

A few of my samples (in Kontakt, within VE Pro) are now stuttering. Never had this problem before this most recent update (5.3.13151). And one of them is not CPU intensive in the slightest, and has never caused issues before now.

Sam Hulick
Composer
http://www.samhulick.com/
Posted on Mon, Mar 31 2014 16:44
by twistiejoe
Joined on Mon, Nov 04 2013, Posts 28

Hi, 

I experienced this in VE Pro but also mainly in Logic recnetly - double check that you have your midi being processed via your hardware - MBox or MOTU or whatever, and not software - Pro Tools Aggregate. I had Pro Tools Aggregate selected for some reason in VE Pro and Logic, and it took me over three months to work out why I was having this problem. I mainly affected East West Samples. 

Check that out - it might be the problem! Midi should be coming in via hardware not sofware. Hope that hepls.

Main Machine: iMac 2.8Ghz, 16GB RAM, OSX 10.8.5
Slave Machine: MacPro 2,1. 2x 2.66 Quad-Core Intel Xeon, 32GB RAM OSX 10.6.8, samples streamed via SAMSUNG 1TB EVO (on SATA I though).
DAW: LogicX
Posted on Wed, Apr 02 2014 19:03
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 352

I am having this with CPU-intensive libraries like Berlin Woodwinds on Mac now.... A serious lack + click before almost each note.

I am trying to turn off the memory server/changing core settings etc to fix it but so far no luck. I had it working fine before in earlier versions so I will try to revert back and see if the new VEP5 is really the culprit.

- Simon Ravn
Posted on Wed, Apr 02 2014 19:16
by MDesigner
Joined on Thu, Jul 24 2003, Chicago, Posts 124

Solved it. Kontakt 5.3.1 was the issue. Downgraded to 5.3.0, all is well!

Sam Hulick
Composer
http://www.samhulick.com/
Posted on Wed, Apr 02 2014 19:43
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 352

Sam, that is great to know, because I have been pulling my hair and tried 5 different versions of VEP, but no help. I will try to downgrade to 5.3 as well!:)

- Simon Ravn
Posted on Wed, Apr 02 2014 19:51
by Simon Ravn
Joined on Tue, Dec 10 2002, Copenhagen, Denmark, Posts 352

Seems so - NI are not having much luck with their "updates" these days, are they...

- Simon Ravn
Posted on Wed, Apr 02 2014 19:53
by MDesigner
Joined on Thu, Jul 24 2003, Chicago, Posts 124

You're quite welcome. Happy to pass along solutions to preventing frustration-related hair loss! ;) I'm gonna become one of those paranoid types who never upgrades their software now.. or maybe from now on I'll keep a journal of when I update things, so it'll help me target the culprit more easily going forward.

Sam Hulick
Composer
http://www.samhulick.com/
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.