Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE hard crash, lost work. 1st day.
Last post Sat, Jan 24 2015 by Topaz, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Jan 24 2015 12:03
by Topaz
Joined on Thu, Jan 15 2015, Posts 12

 

Hi guys

I have just sat down with my new purchase (my first VSL product) and simply loaded up 4 instruments in VE 

and after 5 minutes by just opening windows and inserting instruments have had a hard crash and lost my work.

I was contemplating getting VE pro but need to know if VE is simply a buggy app that needs bugs fixing ?

My undertanding is that VE  was a solid app and the idea is to have your work saved when the host crashes, but at leat when ie Live crashes it saves your work. VE crashed and all is gone.

not exactly a great start :-(

OSX 10.9.5 (fresh install)

Live 9.1.6

Mac Mini 2012 16GB

Posted on Sat, Jan 24 2015 12:11
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

All VE information should be saved by your host, so that's the first place to look.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Jan 24 2015 12:20
by Topaz
Joined on Thu, Jan 15 2015, Posts 12

 

I was using stand alone, nothing to do with the host.

Here is a screen recording showing the crash.

http://youtu.be/jvIdVqk1ezI 

Posted on Sat, Jan 24 2015 12:49
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

So had you saved VE? AFAIK there is no autosave, so you have to save manually.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Jan 24 2015 13:21
by Topaz
Joined on Thu, Jan 15 2015, Posts 12
No I haven't saved but that's not really issue it's the crash of the issue as I was led to believe that it was stable.
Posted on Sat, Jan 24 2015 13:27
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

Your best bet is to send a crash log to

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Jan 24 2015 13:40
by Topaz
Joined on Thu, Jan 15 2015, Posts 12

Yes, I have.
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.