Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
New 96 Port Multiport Songs for Logic PRO X 10.1
Last post Wed, Oct 11 2017 by Ashermusic, 106 replies.
Options
Go to last post
6 Pages«<3456>
Posted on Fri, Sep 04 2015 09:43
by sunnykim
Joined on Sat, Apr 25 2009, Posts 32

Originally Posted by: marnix Go to Quoted Post

Hello Sunny,

Please set the MIDI Port in your VE Pro 2 instance to 17, not to 1 - I have also replied to your support request by email!

Best, Marnix

Beautiful! It works. Is there some notes relate to this in manual? I think I didn't see.

Anyway, Thanks a lot! 

But one problem still remains about ICA driver. I got rid of ICA driver mistakenly.

Nevertheless I still meet the ICA driver error message. 

sunnykim attached the following image(s):
ica.png (35kb) downloaded 0 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, Sep 04 2015 09:50
by sunnykim
Joined on Sat, Apr 25 2009, Posts 32

Originally Posted by: Cyril Go to Quoted Post

send me your song at :

cbhr at icloud dot com

I sent an email to you. Could you check?

Posted on Fri, Sep 04 2015 15:22
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2455

Originally Posted by: sunnykim Go to Quoted Post

Originally Posted by: Cyril Go to Quoted Post

send me your song at :

cbhr at icloud dot com

I sent an email to you. Could you check?

ON a layer with no name there was ( see image)

Cyril Blanc attached the following image(s):
Screen Shot 2015-09-04 at 18.22.26.png (91kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 32 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server EyeTV, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X
Dorico 1.1
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Overdrive
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo
Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Sat, Sep 05 2015 04:39
by sunnykim
Joined on Sat, Apr 25 2009, Posts 32

Originally Posted by: Cyril Go to Quoted Post

Originally Posted by: sunnykim Go to Quoted Post

ON a layer with no name there was ( see image)

 

Simply deleting the instrument is fine? I removed it and the message doesn't pop up anymore.

Thanks a lot!

Posted on Tue, Sep 22 2015 17:42
by snattack
Joined on Fri, Oct 03 2008, Stockholm, Posts 66

Hi,

I've recently migrated from Cubase to Logic. I've managed to understand the enviroment setup to make the midi go where it should, but I'm surprised to say that no one have asked the question about the Solo-button on separate tracks.

The solo-button doesn't seem to work:

- Soloing a single track doesn't do anything

- Soloing the entire stack also mutes the instrument track containing VEP.

- A workaround was to connect a "cable" from the "sub"-channel strips (= the stack represented in the environment) into the VEP-channel strip, but that only works for one stack, if several stacks are connected all of them are soloed.

Is there a fix for this? Ultimately it would be to pull out a message directly from the environment instrument (i.e. VEP_1_1) to send only the solo message to the channel strip, but I can't get that to work either.

Posted on Tue, Sep 22 2015 18:01
by Ashermusic
Joined on Fri, Jan 02 2009, Posts 518

Originally Posted by: snattack Go to Quoted Post

Hi,

I've recently migrated from Cubase to Logic. I've managed to understand the enviroment setup to make the midi go where it should, but I'm surprised to say that no one have asked the question about the Solo-button on separate tracks.

The solo-button doesn't seem to work:

- Soloing a single track doesn't do anything

- Soloing the entire stack also mutes the instrument track containing VEP.

- A workaround was to connect a "cable" from the "sub"-channel strips (= the stack represented in the environment) into the VEP-channel strip, but that only works for one stack, if several stacks are connected all of them are soloed.

Is there a fix for this? Ultimately it would be to pull out a message directly from the environment instrument (i.e. VEP_1_1) to send only the solo message to the channel strip, but I can't get that to work either.

 

To discretely solo/mute  tracks that flow through th same channel strip you use the Power buttons.

I honestly don't mean this to be snarky, but you need to spend some time with either the manual of Edgar Rothermich's excellent e-books. Or hire me:)

Composer, Logic Pro Certified Trainer, author of "Going Pro With Logic Pro 9" & "Scoring WIth Logic Pro"
www.jayasher.com

3.4 i7 Quad Core iMac, 32 GB RAM.,
OS X 10.13
Posted on Tue, Sep 22 2015 21:44
by snattack
Joined on Fri, Oct 03 2008, Stockholm, Posts 66

Originally Posted by: Ashermusic Go to Quoted Post

Originally Posted by: snattack Go to Quoted Post

Hi,

I've recently migrated from Cubase to Logic. I've managed to understand the enviroment setup to make the midi go where it should, but I'm surprised to say that no one have asked the question about the Solo-button on separate tracks.

The solo-button doesn't seem to work:

- Soloing a single track doesn't do anything

- Soloing the entire stack also mutes the instrument track containing VEP.

- A workaround was to connect a "cable" from the "sub"-channel strips (= the stack represented in the environment) into the VEP-channel strip, but that only works for one stack, if several stacks are connected all of them are soloed.

Is there a fix for this? Ultimately it would be to pull out a message directly from the environment instrument (i.e. VEP_1_1) to send only the solo message to the channel strip, but I can't get that to work either.

 

To discretely solo/mute  tracks that flow through th same channel strip you use the Power buttons.

I honestly don't mean this to be snarky, but you ned to spend some time with either the manual of Edgar Rothermich's excellent e-books. Or hire me:)

 

Oh, Hi Jay =)

When I said "recently migrated", it was actually 3 hours before the post I started using Logic. I'm trying to determine if I'm going to stick with Logic or use DP, and therefore just trying to feel the workflow, but I couldn't quickly find any response (probably because I'm not sure about the Logic-specific terminology), so naturally I'll be spending A LOT of time with manuals =)

Thanks for the eBook-tip. If all else fails, I'll mail you =)

Posted on Wed, Sep 23 2015 01:05
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2455

Originally Posted by: Ashermusic Go to Quoted Post

I honestly don't mean this to be snarky, but you ned to spend some time with either the manual of Edgar Rothermich's excellent e-books. Or hire me:)

 

You have a few tutorials on Youtube too

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 32 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server EyeTV, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X
Dorico 1.1
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Overdrive
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo
Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Mon, Oct 19 2015 19:22
by Sami Boman
Joined on Wed, Mar 23 2005, Jyväskylä, Finland, Posts 153

Now I came across a really interesting dilemma in the 2x48 port template. After renaming practically every multi-instrument in the midi environment to correspond the port object they are actually connected to I got the thing working pretty nicely. Now I have a situation where I have the same A4 note on an oboe track and a cymbal track and the oboes note off command cuts off the sustained cymbal too. Oboe track is sending to VE PRO 1-port 1-channel 5 and cymbal track is sending to VE PRO 1-port 33-channel 5. The channel is the same but the port is different. What the heck is going on here?

Posted on Mon, Nov 09 2015 14:24
by Sami Boman
Joined on Wed, Mar 23 2005, Jyväskylä, Finland, Posts 153

Exactly like I described in my previous post, the oboe track in VE PRO 1 - port 1 - channel 5 interferes also with VE PRO 1 - port 17 - channel 5. There has to be something wrong with the midi environment, because VE PRO 1 has been divided into 3 port groups 1-16, 17-32 and 33-48. So channel 5 of the first port in the first port group effects also the first ports in the other two groups. Why, that I can't tell.

Posted on Wed, Nov 11 2015 14:28
by samnarboni
Joined on Fri, May 18 2007, Paris, Posts 9

Hi all,

Me too i have some strange bugs, 

Each time i open Logic i have like Sami the same window issue IAC Driver Bus 1.

I lose the midi signal, when i come to the "VEPRO 3 midi port 1", if i change "All" by VEPRO plugin midi in 1.

Consequently, i'm stuck to use 16 instruments by Instance with "All" port

I used 6x16 multiport template.

Best,

Sam

samnarboni attached the following image(s):
Capture d’écran 2015-11-11 à 15.30.37.png (38kb) downloaded 0 time(s).
Capture d’écran 2015-11-11 à 15.37.35.png (10kb) downloaded 0 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Thu, Nov 12 2015 08:29
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2455

The IAC message is because of an object on layer with no names

Speaking for 3 hours with SAM to help him to understand how Logic and VSL works toogether using the templates.

The way the template is done using Multi instrument is not a good example, instead of Multi the demo template should use Midi instruments

Also the template could have a Master and a Slave with it's port

It will be great to join a VE of a SE user

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 32 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server EyeTV, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X
Dorico 1.1
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Overdrive
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo
Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Mon, May 09 2016 23:38
by umarekawaru
Joined on Fri, Dec 28 2012, Posts 68

Originally Posted by: Cyril Go to Quoted Post
The IAC message is because of an object on layer with no name...Speaking for 3 hours with SAM to help him to understand how Logic and VSL works toogether using the templates.

Hi Paul Kopf,

Thanks for the template.  When you have time, could you update the Logic X templates so our good friends like Cyril don't have to constantly explain the solution to newbies?

I downloaded it from MyVSL today.  On loading your 2x48 template,  I also received the Window :
  Instrument “IAC Driver Bus 1” sends to a MIDI port named “Bus 1” of MIDI interface “IAC Driver” which no longer exists.

Please delete the IAC Driver Bus 1 object in the unamed blank layer right under the VEPro Muti Layer.

Alex

Logic 10.3.2 - Mac Pro 2010 12 Core 3.46 GHz - 48 GB RAM - Mac OS 10.11.6 - VSL: almost everything
Posted on Tue, May 10 2016 04:13
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2455

Hello VSL

How far are we getting to the AU3 version ?

For summer ? ;... End 2016 ? .....End 2050 ???? .... LOL

 It take so long, it seems to be a very big devellopement.

Thanks

 

Cyril

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 32 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server EyeTV, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X
Dorico 1.1
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Overdrive
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo
Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Fri, May 13 2016 13:32
by sambosun
Joined on Mon, Apr 10 2006, Posts 59

good thing is worth waiting for ;)

Posted on Fri, May 13 2016 13:51
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2455

Will that include a VSL DAW ; will be so great !

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 32 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server EyeTV, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X
Dorico 1.1
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Overdrive
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo
Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Mon, Jul 10 2017 16:12
by VIENNAUSER001
Joined on Fri, Jun 02 2017, Posts 3

Thank you Paul This is amazing

but i wonder, Can I make router, from IAC external midi channel to these channels into the logic mixer ?

because midi works fine but i can't use region to place features from logic that region.

Posted on Mon, Jul 10 2017 17:45
by VIENNAUSER001
Joined on Fri, Jun 02 2017, Posts 3

can you think share Vienna Metafreme Save file from 6x16 server Multiport ? It takes a lot of time to do it on Vienna

Posted on Wed, Oct 11 2017 14:48
by thomas wolter
Joined on Wed, Jul 21 2004, Posts 79
hi all ..

.. i just startet bulding a new logic default song for my orchestration work.
.. starting from the 6x16 template i was able to place all the instruments in one instance using four ports
.. that's a great overview and much more easy to use!

.. but there is one issue:

.. i renamed all channels regarding the instruments i use in this way:
.. VI-1
.. VI-2
.. VI-3
.. and so on.

.. but in the score editor - after bulding a new instrument set- every track is named 'grand piano'.

.. so, what could be my misunderstanding with this?
Posted on Wed, Oct 11 2017 15:10
by Ashermusic
Joined on Fri, Jan 02 2009, Posts 518

Originally Posted by: thomas wolter Go to Quoted Post
hi all ..

.. i just startet bulding a new logic default song for my orchestration work.
.. starting from the 6x16 template i was able to place all the instruments in one instance using four ports
.. that's a great overview and much more easy to use!

.. but there is one issue:

.. i renamed all channels regarding the instruments i use in this way:
.. VI-1
.. VI-2
.. VI-3
.. and so on.

.. but in the score editor - after bulding a new instrument set- every track is named 'grand piano'.

.. so, what could be my misunderstanding with this?

 

You have to create a Score Set and within name them appropriately.

Composer, Logic Pro Certified Trainer, author of "Going Pro With Logic Pro 9" & "Scoring WIth Logic Pro"
www.jayasher.com

3.4 i7 Quad Core iMac, 32 GB RAM.,
OS X 10.13
6 Pages«<3456>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.