Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Logic Multiport Template - Logic Pro X 10.1
Last post Mon, Mar 14 2016 by thepinkroom, 8 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, Sep 30 2015 17:46
by Richard Bowling
Joined on Thu, Dec 19 2002, Needville, TX, Posts 44

Hello -

 

I am having trouble with the VE Pro 5 Multiport 6x16 Ports Logic Pro X.logicx file. When I connect to a VEPro instance on VE Pro 1 Main track everything is fine - when I connect to a VE Pro instance on any of the others (VE Pro Main 2 - VE Pro Main 6) It appears to connect fine but there in NO MIDI Activity on the slave interface - but it does show as connected. I can connect to a slave / local machine fine on VE Pro 1 Main and though it appears to "connect" to a slave / local machine I can not see any midi avtivity... The other templates work fine - Connect and MIDI activity. If I select VE Pro Main 2 I can get midi activity but not from VE Pro 2_1 1 (first track).

Main MAC - Yosemite 10.10.5 / Mid 2010 / 64 RAM / VE Pro 5.4.13741/ Logic 10.2.0

Test Slave - OS X 10.8.5 / 64 RAM / VE Pro 5.4.13741

Richard Bowling attached the following image(s):
Can Play From Here.png (66kb) downloaded 9 time(s).
Will not Play from here.png (63kb) downloaded 9 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Mon, Oct 05 2015 02:07
by Richard Bowling
Joined on Thu, Dec 19 2002, Needville, TX, Posts 44
Anyone else having this behavior in their file?
Posted on Mon, Oct 05 2015 07:20
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2721

Did you put a "monitor" to see if there was midi activity send to the VSL instrument

MacBook Pro 2019 16" + 2 x Odisseey G9 49" Big Sur

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 64 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd

Kbd : P80 Yamaha, S88 and S25 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
--
Logic X , Dorico, Band In A Box, ORB Composer
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Big Band Orchestra series, Many Synchronised libs
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo, Realivox Blue. CS 80 V3, The Orchestra 2, Art Conductor, Genesis Children Choir, Lunaris, Lacrimosa

Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Mon, Oct 05 2015 13:48
by Richard Bowling
Joined on Thu, Dec 19 2002, Needville, TX, Posts 44
No. There is no midi activity within VE Pro on slave - though it shows connected. I will setup a monitor today and report back --
Posted on Mon, Oct 05 2015 15:57
by Richard Bowling
Joined on Thu, Dec 19 2002, Needville, TX, Posts 44

I got it working but had to make changes (See picture)

Richard Bowling attached the following image(s):
Screen Shot 2015-10-05 at 8.59.26 AM.png (194kb) downloaded 56 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Mon, Oct 05 2015 15:59
by Richard Bowling
Joined on Thu, Dec 19 2002, Needville, TX, Posts 44

I am not sure of the "why" but the bottom line is that if I change from "16" to "0" it functions

Posted on Mon, Oct 05 2015 19:13
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2721

CC 99 is the bank change

MacBook Pro 2019 16" + 2 x Odisseey G9 49" Big Sur

MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 64 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd

Kbd : P80 Yamaha, S88 and S25 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
--
Logic X , Dorico, Band In A Box, ORB Composer
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Big Band Orchestra series, Many Synchronised libs
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo, Realivox Blue. CS 80 V3, The Orchestra 2, Art Conductor, Genesis Children Choir, Lunaris, Lacrimosa

Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Mon, Mar 14 2016 14:27
by thepinkroom
Joined on Sun, Feb 01 2004, Posts 1

Thank you Richard! Saved me from a lot of pain.

Originally Posted by: Richard Bowling Go to Quoted Post

I am not sure of the "why" but the bottom line is that if I change from "16" to "0" it functions

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.