Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Tue, Oct 18 2016 14:29
by falineleo
Joined on Fri, Oct 30 2015, Posts 19

I just updated to VEP 6.0.15376 yesterday, but there's always QT5Gui.dll crash error in the salve pc(windows10, redstone updated, Geforce GTX 950 latest driver updated) when I run that by remote desktop mode. (all the VST windows no exception are crashed)  

If I operate the second PC by microsoft remote desktop mode,  VEP6 always be crached at the time that I seperate the VST window from the docking after the latest 6.0.15376 update. (The master PC is ok and no issues)

Does Anyone have the same problem?

File Attachment(s):
crash.png (434kb) downloaded 8 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Tue, Oct 18 2016 14:55
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12791

Hi falineleo, 

Please check with the new update we just uploaded, VE PRO 6.0.15389, that should fix it. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Oct 18 2016 15:56
by falineleo
Joined on Fri, Oct 30 2015, Posts 19

Hi Paul / Thank You very much for your help. I immediately updated to 6.0.15389, but it still has the same issue unsolved.

Btw I found some other clues ; I'm using two Steinberg's e-licenser.  

1st - cubase8.0, VEP6  / and 2nd - Nuendo 7.0, VEP6 and MIR PRO, MIR roompacks 

1st e-licenser has no problem and operates VEP6 very well.  But whenever I run VEP6 by 2nd e-licenser, by microsoft remote mode, VEP6 appears a message that <It seems you are starting the application through a Remote desktop Connection. This application needs to run a local...>That message is not from the latest update, but from the past version. Anyway, so then, I have to disconnect remote mode once and re-connect, and VEP6 starts automatically. and then, after Ioading the VST Window in the VEP, It crashes at the time seperating that window from docking.

My 2nd e-licenser is definitely no problem because it operates very well in the local mode on my master PC, but I think it's probably the issue concerned with e-licenser or MIR.   

now I'm attaching some more photoes about the issue.

File Attachment(s):
crash2.png (372kb) downloaded 5 time(s).
message.png (278kb) downloaded 7 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Tue, Oct 18 2016 16:30
by falineleo
Joined on Fri, Oct 30 2015, Posts 19

I exactly got the reason.;; It's concerned with MIR PRO. after Transferring MIR's license to the other e-licenser, there's no issue anymore. If I wanna operate VEP and MIR on the slave pc, it's necessary to start VEP by only local mode.

Posted on Wed, Oct 19 2016 10:16
by kohlhtor
Joined on Tue, Nov 02 2004, Port Elizabeth, Posts 51

Have you try when you connect with remote acces try to disable Local Device

kohlhtor attached the following image(s):
RemoteU0020DesktopU0020Connection.png (43kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Thorsten Kohlhage South Africa
MacPro 2 x 2,4 GHz Quad-Core Intel Xeon
32 gb Ram Logic Pro x 10.4.8 OSX 10.13.6
Focusrite Scarlet 18i8 (2)
Posted on Thu, Oct 20 2016 05:44
by falineleo
Joined on Fri, Oct 30 2015, Posts 19

kohlhtor // Yes, I tried that on Remote Desktop Manager too. In my case it's automatically set to disable.

Posted on Thu, Oct 20 2016 18:38
by falineleo
Joined on Fri, Oct 30 2015, Posts 19

I got another fact that issue has not been from latest version or 15376. I tested the past versions(15264, 15318...) and there's same issues in all the version I downloaded. I haven't recognized that because i always operated MIR on my master PC, not slave till 5 days ago.  

  

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.