Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Help! No slave instances in VEPro 6
Last post Tue, Mar 02 2021 by Hurmpie, 29 replies.
Options
Go to last post
2 Pages<12
Posted on Sat, Mar 24 2018 17:23
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12494

Hi, 

I will need exactly the same information from you as I requested from the previous posters. 

Thanks, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, May 20 2018 22:10
by Rafael Messulam
Joined on Tue, Nov 04 2008, Rosario, Santa Fe, Argentina, Posts 24

Hi guys! Having the exact same issue. My master and slaves computers are all Macs. OS 10.11.6. Switch Cisco sg110-24. Any help? Thanks!

Master: Mac Pro 8-Core 2.8 32 GB RAM. Slave 1: Mac Pro 5.1 12-Core 64 GB Ram. Slave 2: Mac Pro 5.1 12-Core 64 GB Ram. Appassionata Strings I Extended; Appassionata Strings II Standard; Solo Strings I Extended; Chamber Strings I Standard; Chamber Strings II Standard; Harp Extended; Woodwinds I Standard; Woodwinds II Standard; Brass I Standard; Brass II Standard; Special Brass Standard; Percussion Standard; Elements Standard; Vienna Suite; Vienna Ensemble Pro 6; Vienna Instruments Pro 2.- Apogee Rosetta 200. Kurzweil K2500X Key. Classic JBL 4430 Studio Monitors.
Posted on Mon, May 21 2018 02:14
by Cyril Blanc
Joined on Thu, Dec 19 2002, Paris France, Posts 2676

Originally Posted by: Rafael Messulam Go to Quoted Post

Hi guys! Having the exact same issue. My master and slaves computers are all Macs. OS 10.11.6. Switch Cisco sg110-24. Any help? Thanks!

 

Can you post :

1) your setting (how all this little world is connected)

2) your Network settings on each computer

MacBook Pro 2019 16" + 2 x Odisseey G9 49" Big Sur
MacPro 2010 12 core 2.93 ghz 64 GB Mac OS X 10.11 2722 Rocket Raid Sata III card with 8 x ssd
VSL lib on a Raid 0 of 4 x 256 GB ssd Sata III - Raid 0 of 4 x 64 GB for other libs
System on a 1 TB ssd
Audio Motu PCI system 84 ins / 64 outs
Kbd : P80 Yamaha, S88 and S25 Komplete Kontrol, DX7
I-Controls Pro, 2xMidi expression pedals
Synth : many....
---
Macbook pro Retina 2.7 ghz 16 GB
---
Mac Mini server 10.10 (server, Itunes, WEB, and Backup )
--
Logic X , Dorico, Band In A Box, ORB Composer
VSL : MIR PRO, Appassionata Strings I, Solo strings , Wind and Brass Complete, Dimension Brass, Big Band Orchestra series
Kontakt, Omnisphere, QLSO, QLSC, CS 80, Arturia V5, Maximo, Realivox Blue. CS 80 V3, The Orchestra 2, Art Conductor 5, Genesis Children Choir, Lunaris, Lacrimosa

Final Cut pro
Camera full HD
Posted on Wed, Jul 11 2018 10:02
by Mazza333
Joined on Mon, Feb 02 2015, Posts 2

I'm going to have to bump this. I'm having the exact same issue but I'm on VE PRO 5 and I'm using a Windows 10 Slave and Mac. 

This is actually driving me nuts.

Posted on Wed, Jul 11 2018 10:15
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12494

Hi, 

Like I wrote in march:

I will need exactly the same information from you as I requested from the previous posters. 

Thanks, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Jul 11 2018 12:09
by RLD
Joined on Thu, Jan 26 2017, Posts 68

Try what I wrote before and send me feed back

Posted on Sun, Feb 21 2021 14:14
by 149828
Joined on Thu, Sep 17 2020, Posts 1

Old thread I know but, the problem has to do with not allowing the VEPRO server on the slave through the Windows firewall and on the configuration of the network between the master and the slaves.

On my set up I have to allow the vienna servers (32 and 64 bit) to communicate through the windows defender firewall on the public networks - leaving it to come thorugh only on the private networks prevents the slave server from showing up on the Vienna client plug-in in my DAW.

I am not sure if this is because my netwrok is set to public or not (and I don't have time right now to check) but what I am pretty sure about is that if you let the server come through the windows defender firewal on both private and public networks, chances are you should be right. Let me know.

Also, if anyone has some time - this link show how to check and mess about with the network's private/public setting through Regedit.

https://www.kapilarya.com/switch-network-from-public-to-private-and-domain-windows-10

Cheers.

Posted on Fri, Feb 26 2021 16:56
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12494

Hi, 

You do have a point there, thanks for posting that link!

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Mar 02 2021 00:24
by Hurmpie
Joined on Sun, Jul 23 2017, Posts 1

Hi, I also have a slave-pc only accessible through IP-address. The slave-pc is actually my allround (game)-pc with 2 ethernet ports, 1 connected to my home network (ISP-router\modem) and the other peer-to-peer to my (offline) DAW-system. When I share internet (on the slave) through the ethernet port's properties, the server will become visible in the plugin. So I always suspected the server being advertised on the wrong network.

Windows 10 Vepro 7

2 Pages<12
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.