Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEP5 crashing with Roland Cloud
Last post Mon, Jun 17 2019 by rpowell01, 11 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Sep 30 2017 17:00
by deepee42
Joined on Tue, May 24 2016, Nashville, Posts 6

Vienna Ensemble Pro 5.4.16181 (64bit)

Mac Pro Early 2008 8 core; 32GB RAM; OSX El Capitan 10.11.6

Completely crashes VEP5 without exception with most instruments.  D-50 and Concerto seem to be the only plugs that will launch without crashing.

Any insight appreciated. Thank you,

 

Dennis Patton (beta tester for Spectrasonics)

Tags: VEP5 Roland
Posted on Sun, Oct 01 2017 10:27
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13624

Hi deepee42, 

Please send a crash-log to with a link to this thread, we will take a look. 

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Nov 09 2017 03:50
by Ben Decter
Joined on Tue, Jun 08 2010, Posts 1

Did you ever figure out the VEPro crashing problem with Roland Cloud instruments. My problem is identical to what you described. Thanks.

Posted on Thu, Nov 09 2017 10:07
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13624

Hi Ben, 

Same hardware, same OS?


I don't think deepee42 ever sent the requested crash report - maybe you can send yours, best as a text file:

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Jan 06 2018 15:21
by deepee42
Joined on Tue, May 24 2016, Nashville, Posts 6

I'm sorry...  I thought I had sent that info.  I'll do so now.  Roland Cloud has had several updates since this thread and I believe VSL has had at least one.  The problem still remains across nearly every Roland instrument.  Immediate crash....  I may have inadvertently sent the info to an incorrect email address.

Posted on Sat, Jan 27 2018 22:33
by SBray
Joined on Fri, Jan 07 2011, Posts 5

Hi - After seeing the new Roland stuff at NAMM I installed several cloud instruments and have the same problem.  Any progress on figuring out a solution?

Thank you!

 

ps - just sent crash log to the email address in the previous text

Posted on Wed, Jun 06 2018 11:36
by Xyberdobs
Joined on Mon, Nov 22 2010, Posts 1

Hi there. Has there been any progress on this issue as I am experiencing the same

Posted on Tue, Jul 31 2018 15:16
by adriaantaylor
Joined on Tue, Sep 30 2014, Boston MA US, Posts 57

This is also happening with the vepro 6 series too.. i tried every single installer from the archive all the way to latest vepro 6 x999

Posted on Mon, Feb 18 2019 05:17
by Chris Ishoy
Joined on Mon, Feb 04 2019, Posts 4

Any updates on this? I want to use the Roland cloud instruments with VEP 6, but so far I can only get the Concerto to show up on the instruments/directories scan. I'm new to VEP, and it's a bit trying to get all the software to play nicely together!

Posted on Mon, Jun 17 2019 19:51
by deepee42
Joined on Tue, May 24 2016, Nashville, Posts 6

I downloaded the latest VEP7 demo and the Roland Instruments don't crash VEP now, but the UI shows up white and completely blank.  It's a shame VEP cannot get their apps to work with Roland.  They really should post some disclaimers or something...

Posted on Mon, Jun 17 2019 20:37
by rpowell01
Joined on Sat, Aug 17 2013, Posts 13

deepee42 like the photos I posted in this bug report topic?

 

https://www.vsl.co.at/community/posts/t52724-BUG-REPORT-VEP7#post285981

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.