Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VI - Question on Stacked Cells
Last post Wed, Dec 13 2017 by Paul, 2 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Dec 12 2017 23:27
by dpcon
Joined on Sat, Oct 12 2002, Los Angeles, Posts 1646

I'm working with an old sequence with templates from the original VI player which have now been converted to VI Pro. Back then when you layered two instruments in adjacent slots they would both sound simultaneously unless you deliberately set them up to crossfade (correct?). Now those two instruments show up in slots 1a and 1b but do not sound simultaneously when not set to crossfade. Do I solve this by moving the instrument in 1b to 2a? I'm hoping I don't have to go through and edit a large template this way (i.e. hoping I'm doing something wrong.)

TIA DC

 

EDIT: Well, some of my old layered patches are showing up layered correctly in 1a and 2a so maybe it was my intention to have instruments available to crossfade. The thing is that I caught the problem because things weren't playing back correctly (notes that should have an accented sample layered with a sustain in the 1a -1b arrangement) Anyway I'll get it sorted.

Dave Connor
Posted on Wed, Dec 13 2017 07:23
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12107

Hi DC, 

If the SLot Xfade Button in the cell rack is not activated, the Slot XFade slider is simply a VOLUME Slider for column b. 

When the Slot XFade Button is activated, the Slot XFade Slider CORSSFADES between slots a and b. 

Check out the video "Organizing Vienna Instruments" from 2:08 here

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.