Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Sun, Feb 18 2018 02:33
by Steve Martin
Joined on Sat, Sep 17 2005, Queensland, Australia, Posts 489

Hi all,

 

I'm having trouble  - V.Inst pro standalone crashes every time I start it. It works fine in non-standalone mode when I use it in Cubase, but by itself, no. I've updated it and also updated the latest e-licencer, all to no avail.

 

Not sure what to do next. I've had the problem for quite a while, but thought I would leave it. Now I've done the latest vi pro software installer, plus e-licencer, it still crashes when I start it by itself.

 

anyone else having or have had a similar problem, or any ideas to get this working?

 

thanks,

 

Steve :-)

Posted on Tue, Mar 13 2018 17:31
by alexanderstein
Joined on Thu, Nov 29 2012, Germany, Posts 3

Hello,

same problem here. VI Pro 2.4.15962 worked well, VST and Standalone. The new Version 2.4.16779 works as VST, but chrashes in Standalone mode. Executing in Admin-Mode does not help.

Workaround for me: Installed the old version and wait for a fix.

Using actual Win10 Pro, latest Updates installed.

Alexander

Posted on Tue, Mar 13 2018 21:28
by Steve Martin
Joined on Sat, Sep 17 2005, Queensland, Australia, Posts 489

Hi Alex,

 

glad you were able to solve your problem. I won't risk that with myself though, I'm using vi pro player for important project, and I'm worried I may tempt fate and cause something to go wrong when loading up my instruments using a previous version.

But I'm glad you were able to find a solution. I just can't work out what is causing it to crash, when the vi player works well in all the other non-standalone modes.

 

Well, maybe it will be fixed with the next version.

 

thanks,

 

Steve :-)

Posted on Mon, Mar 19 2018 18:19
by 0 To 60 Music Services
Joined on Mon, Mar 19 2018, Posts 1

It if helps to get a fix sooner, I just downloaded and installed my first VSL instrument and am having the same problem.  I've never used VSL products before and decided to give it a try.  I'll hold off my final judgement of this company for a little while (maybe my timing was just unbelievavly bad).  Is this typical of products released by VSL?

0 To 60 Music Services attached the following image(s):
ViennaU0020InstrumentalU0020Screenshot.JPG (49kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Tue, Mar 20 2018 12:55
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 10371

Hi, 

Looks like Vienna Instruments are rather rarely used as standalone versions, and are a bit picky when it comes to audio drivers.  On windows, the classic www.asio4all.com is a great way to check (VI relies on ASIO drivers). 

In any case: A quick workaround is to use the included Vienna Ensemble Standalone and access multiple Vienna Instruments in this host. Or use VI/VE in your sequencer directly (99% of our users will do it that way). 

Our development is fully focussed on the new Synchron Player right now, so I'm afraid I cannot promise a quick fix there.

Thanks for your understanding. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Mar 25 2018 12:56
by Steve Martin
Joined on Sat, Sep 17 2005, Queensland, Australia, Posts 489

Hi Paul,

 

I remember you sending me the link to this asio software, and I finally got around to trying this. I downloaded and installed the software. I then started up Vienna Instruments Pro Stand-alone, and it did not crash at all this time. It opened perfectly well.

Your solution was just the one I needed.

 

thank you Paul. :-)

 

best,

Steve :-)

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.