Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] Can't move instrument icon in MIR Pro
Last post Wed, Dec 05 2018 by doubleattack, 11 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Feb 23 2018 17:20
by Stig Christensen
Joined on Fri, Mar 18 2005, Copenhagen, Posts 101

Hi

I want to use MIRpro in VEPro6 on 4 channels with Sample Modelling French Horns. So I insert it as an effect on the bus where those 4 horns are routed to. So I select "Brass - 64 Horn Ensemble 4" in the instrument box, but I can't move the icon or control ANY of the  parameters from the icon.

Is this a bug or is it supposed to be like that?

I can control the parameters from the box but not from the icon!

 

Any help much appreciated.

Musicmind (Mind the Music!)
Mac Pro 6.1 64Gb, Mac Pro 12 48Gb, Mac Pro 8 24Gb, Mac Pro 4 12Gb, MacBookPro, Apollo interface, Universal Audio (4 cards), Waves 9, NI Komplete 9, VSL, EWQL Platinum, BFD3, Superior, Arturia, Sound Toys, Euphonix MC Control + Mix, Neumann mics, DynAudio, Yamaha + Adam monitors, a lot of outboard AND Steinway Concert Grand A ;-)
Posted on Fri, Feb 23 2018 19:26
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7113

Hi Stig,

sorry to hear that you're facing problems. Of course MIR is not supposed to act like that. :-) .... but GUI-related problems are a bit cumbersome to hunt down as they are so many system-specific variables in that respect.

I see that you're using several computers. Is there any remote desktop-application involved? Does the MIR Icon work with other instruments, on other VE Pro channels? Any chance to see some screenshost or the like?

BTW - I strongly suggest _not_ to use Vienna Instruments-specific Instrument Profiles for any other sound source (even if they carry a similar name, by incident). These Profiles are highly specific and will very likely cause undpredictable results when used with other input signals. There are so-called General Purpose-profiles which are meant to get used with generic signal sources. 

Kind regards,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Feb 24 2018 09:55
by Stig Christensen
Joined on Fri, Mar 18 2005, Copenhagen, Posts 101

Hi Dietz

MIRpro is running on VEPro6 on my main Mac (6.1 High Sierra 10.13.3).

Take a look at the video.https://youtu.be/uhoBXnI00Ec

The moment I create a channel with an AU instance of Kontakt 5 the GUI stops to work.

But when I do the same but with an VST instance of Kontakt 5 the GUI works ok!

Musicmind (Mind the Music!)
Mac Pro 6.1 64Gb, Mac Pro 12 48Gb, Mac Pro 8 24Gb, Mac Pro 4 12Gb, MacBookPro, Apollo interface, Universal Audio (4 cards), Waves 9, NI Komplete 9, VSL, EWQL Platinum, BFD3, Superior, Arturia, Sound Toys, Euphonix MC Control + Mix, Neumann mics, DynAudio, Yamaha + Adam monitors, a lot of outboard AND Steinway Concert Grand A ;-)
Tags: MIRPRO
Posted on Sat, Feb 24 2018 16:43
by leigh
Joined on Tue, Aug 20 2013, Posts 35

Originally Posted by: Stig Christensen Go to Quoted Post

So I select "Brass - 64 Horn Ensemble 4" in the instrument box, but I can't move the icon or control ANY of the  parameters from the icon.

Is this a bug or is it supposed to be like that?

I can control the parameters from the box but not from the icon!

Any help much appreciated.

Try popping the MIR window out of the main window and then popping it back in. That works for me.

**Leigh

iMac 3.4 GHz/i7, 32GB RAM, Mac OS X 10.13.4, Dorico 2, Sibelius Ultimate, Finale 2014.5
DP 9.52, VE Pro 6, VSL, MIR Pro, Falcon 1.5.3
Posted on Sat, Feb 24 2018 21:17
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7113

Hi Stig,

watching your video it seems as your VE Pro Frame isn't connected to the host, or at least it is inactive for whatever reason. Does it help to connect?

Kind regards,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Apr 08 2018 18:57
by Mehdi Khansari
Joined on Wed, May 02 2007, Posts 7

Try popping the MIR window out of the main window and then popping it back in. That works for me.

**Leigh

Hi Leigh

I had the same problem. Your solutions (MIR window popping in and out) helped me to move the icons in MIR Pro again. Thanks!

Best, Mehdi

Posted on Mon, Nov 26 2018 17:04
by Stig Christensen
Joined on Fri, Mar 18 2005, Copenhagen, Posts 101

Hi
I know this is a bit late, but thanks a lot for your help!!

Musicmind (Mind the Music!)
Mac Pro 6.1 64Gb, Mac Pro 12 48Gb, Mac Pro 8 24Gb, Mac Pro 4 12Gb, MacBookPro, Apollo interface, Universal Audio (4 cards), Waves 9, NI Komplete 9, VSL, EWQL Platinum, BFD3, Superior, Arturia, Sound Toys, Euphonix MC Control + Mix, Neumann mics, DynAudio, Yamaha + Adam monitors, a lot of outboard AND Steinway Concert Grand A ;-)
Posted on Mon, Nov 26 2018 17:30
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7113

:-D Better late than never. So I'll mark this as SOLVED then.

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Dec 05 2018 13:31
by doubleattack
Joined on Fri, Jul 09 2010, Leipzig, Germany, Posts 237

Is it intended by default that you have to pop out (and back in) the MIR-window 

to be able to move the icons around (or change any parameter)? I noticed this weird behavior

since about 1 year, not a big deal but sometimes annoying (I think on mac osx only, but 

I'm not sure...)

 

Frank

Posted on Wed, Dec 05 2018 14:08
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7113

Like I wrote in my initial reply to this thread: No, this is of course not the intended behaviour. :-)

I'm sorry to hear that you're running into this issue from time to time, but I have never experienced it myself (working on various machines and operating systems all the time). Even more important: I think VSL software engineers weren't able to reproduce the problem, up to now ...

I hardly dare to say it, but at the moment the undocking/redocking workaround seems to be the least obtrusive solution. :-/

Kind regards,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Dec 05 2018 14:15
by doubleattack
Joined on Fri, Jul 09 2010, Leipzig, Germany, Posts 237

Good to know and thanks for clarifcation (sorry, I didn't read much carefully).

It definitly doesn't occure on my window 7 system, but constantly on Mac (under different OSXs).

So I suspect it's the graphic card.

 

Frank

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.