Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] Yamaha CFX and a lot of glitch sound !
Last post Sun, Dec 09 2018 by mbrylka, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, May 05 2018 18:07
by abomeerza
Joined on Mon, May 13 2013, Posts 5

Hi

Excuse me for my English weakness

please tell me whats is this problem  in the video !!

Mac 10.13.3

Pro tools Ultimate 2018.4.0
https://www.dropbox.com/s/0r37thoyg502gic/Syncronig%20Glitch.mp4?dl=0

Notice I own

vienna Ensemble Pro 6 and Instruments Pro and  Suite Pro and I have no problem with them. 

Posted on Sat, May 05 2018 18:47
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11351

Hi, 

I have a few questions for you:

What are the specs of your computer?

Are you using a SSD drive to stream the samples from? How is the drive connected?

Did you try with a lower latency of your soundcard?

Did you try with less microphones activated?

There is a CPU meter built in with Synchron Pianos  (between "rescale" and "settings")- how does it look when those glitches occur?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, May 05 2018 19:51
by abomeerza
Joined on Mon, May 13 2013, Posts 5

Hi

i have 83 GB in main SSD 

all vienna Library installed in HDD inside my Mac Pro 2010

Did you try with a lower latency of your soundcard?

Yes, i put it in 256 samples 

Did you try with less microphones activated?

i removed all other tracks and nothing change

Posted on Sat, May 05 2018 19:56
by abomeerza
Joined on Mon, May 13 2013, Posts 5

Hi

Look at this video

https://www.dropbox.com/s/s8m7gr8wr3vkqyr/Glitch%202.mp4?dl=0

After this simple test i found like what you see, the broblem in real time only 

when record it and playback every thing is perfect

Posted on Sun, May 06 2018 18:35
by lumcas
Joined on Sat, Jun 25 2011, Posts 1

I've got the same problem - one big glitchfest. macOS 10.12.6 , 6-core trashcan, 64GB RAM. thunderbolt 2 drive albeit a spinning one, last eLicenser and iLok software. I have to remove Synchron Pianos vst otherwise Nuendo crashes while starting. In Pro Tools 2018.4 the AAX plugin works, but no matter what's the latency or preload buffer settings it just glitches as hell even with only one mic position. All my other libraries and plugs (some of them really performance heavy) work flawlessly. Not a happy customer here.

Posted on Tue, May 08 2018 08:26
by matthias.matthias
Joined on Wed, Nov 23 2011, Posts 4

Same problem here, I'm on PC (win 10, 24 GB RAM, Intel i7 hexa core). 

Been trying all kinds of things: different settings, different buffer sizes, a single mic position. All in vain, around 70-80 voices the glitching becomes unbearable. 

Any ideas, help or suggestions would be much appreciated. 

Posted on Tue, May 08 2018 09:52
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11351

Hello everybody,

Sorry for the delay. System requirements of the Yamaha CFX suggest to use a SSD drive to get a good performance. With HDD drives, the streaming performance will reach a limit quickly, the more microphones you are using. 

You should also increase the PRELOAD time in SETTINGS, I'd stick to 16384 Samples (see screenshots). 

Best, 
Paul

File Attachment(s):
FolderU0020PreloadU0020Size.jpg (535kb) downloaded 47 time(s).
PreloadU0020Size.jpg (526kb) downloaded 48 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 08 2018 12:36
by Sovereign
Joined on Sun, Nov 05 2017, Posts 19

Originally Posted by: lumcas Go to Quoted Post

I've got the same problem - one big glitchfest. macOS 10.12.6 , 6-core trashcan, 64GB RAM. thunderbolt 2 drive albeit a spinning one, last eLicenser and iLok software. I have to remove Synchron Pianos vst otherwise Nuendo crashes while starting. In Pro Tools 2018.4 the AAX plugin works, but no matter what's the latency or preload buffer settings it just glitches as hell even with only one mic position. All my other libraries and plugs (some of them really performance heavy) work flawlessly. Not a happy customer here.

I have it working fine on a 12-core trashcan which has a lower clock frequency than your 6-core, and on a 8-core trashcan at 3,3 Ghz. In Logic using a buffer of 256, rarely - if any - glitches occur. I suggest moving the library to at least a SSD drive, best would be your internal drive.

Posted on Sat, May 12 2018 07:19
by abomeerza
Joined on Mon, May 13 2013, Posts 5

After updating to the new version 1.0.530 
Everything works great

Posted on Sun, Dec 09 2018 19:17
by mbrylka
Joined on Sun, Jan 20 2008, Dortmund, Germany, Posts 28

Today i installed the Steinway D-274 on my HDD. I had that glitch problem too BUT it seems that you need to install the samples first and then the synchron piano player. I made it the wrong way and it glitched but i could fix it in reinstalling the same Synchron Piano Player again. 

Tags: glitching
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.