Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEPro 6 Crashes using Roland Cloud Plugins
Last post Wed, Sep 26 2018 by adriaantaylor, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Jul 14 2018 22:45
by Brian Dean
Joined on Sat, Apr 29 2017, Posts 2

Using latest version, cannot open any Roland cloud plug-ins without getting a white screen for the plug-in. Clicking on the Snap/Unsnap Instrument results in an immediate crash of the app.

Process:               Vienna Ensemble Pro [17667]

Path:                  /Applications/Vienna Ensemble Pro/Vienna Ensemble Pro Server (64-bit).app/Contents/MacOS/Vienna Ensemble Pro

Identifier:            at.co.vsl.viennaensemblepro

Version:               6.0.17011 (6.0.17011)

Code Type:             X86-64 (Native)

Parent Process:        ??? [1]

Responsible:           Vienna Ensemble Pro [17667]

User ID:               501

 

Date/Time:             2018-07-14 18:37:19.497 -0400

OS Version:            Mac OS X 10.13.5 (17F77)

Report Version:        12

Anonymous UUID:        6B14A2F8-6F15-2523-9CEB-B1888DBF5DD7

 

Sleep/Wake UUID:       41F0296C-D970-4C94-A8C6-A5F6A6032EC3

 

Time Awake Since Boot: 600000 seconds

Time Since Wake:       1300 seconds

 

System Integrity Protection: enabled

 

Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

 

Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)

Exception Codes:       KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000308

Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

 

Termination Signal:    Segmentation fault: 11

Termination Reason:    Namespace SIGNAL, Code 0xb

Terminating Process:   exc handler [0]

Posted on Sat, Jul 28 2018 14:59
by adriaantaylor
Joined on Tue, Sep 30 2014, Boston MA US, Posts 57

Your not the only one.. i too am seeing the same behavior.

Posted on Thu, Aug 23 2018 23:45
by SBray
Joined on Fri, Jan 07 2011, Posts 5

Hi - checking to see if there has been an update that fixes this Roland vs VEP problem?

Thanks for any leads or workarounds.

Posted on Thu, Aug 23 2018 23:53
by adriaantaylor
Joined on Tue, Sep 30 2014, Boston MA US, Posts 57

Far as i know of no new version released as of yet.

Posted on Fri, Aug 24 2018 07:05
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13624

Hi, 

Sorry, this one is still not fixed. We're not sure what we can do on our side, but maybe we will find a work-around. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Sep 25 2018 00:50
by SBray
Joined on Fri, Jan 07 2011, Posts 5

Hi Paul,

The Roland plugs work in Pro Tools reliably now - any chance of being able to load them up in VEP soon?

It'd be so convenient to have a rack full of these!

Thanks for any hope you can give us!

Posted on Wed, Sep 26 2018 13:41
by adriaantaylor
Joined on Tue, Sep 30 2014, Boston MA US, Posts 57

if i load the roland plugins into say a bidule instance inside of vepro it works.. go figure... bidule or ddmf metaplug or element host all work fine with the roland plugins.. i actully wish we could chain plugins inside of each channel.. so i wouldn't need to do this but.. it does seem to be a work around... if all other hosts like them and vepro directly doesn't id say this is on vienna's end... sadly latest vepro 6 is  a crashfest... it is totallly un-reliable... and needs to become high priority over there.... you have been ignoring it for too long at this point....especially on mac.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.