Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] FORTI/SERTI problem
Last post Wed, Aug 01 2018 by Pixelpoet1985, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Jul 16 2018 17:53
by Pixelpoet1985
Joined on Fri, Dec 23 2016, Germany, Posts 117

Hello,

I have a problem with FORTI inside of VE Pro server.

When I set up an intrument with FORTI filters (Timbral EQ, TILT, HP) inside the Convolution Reverb plugin I have to mute the dry part, everything works fine in VE Pro. I attached a screenshot where I'm using LASS. I also separated the dry and wet part to have more control.

But when I try to load this setup inside the Multiport template with VE PRO server, it doesn't work. I have to unmute the dry part, so I can't use the filters. Am I doing something wrong routing-wise? I'm wondering because inside VE Pro it works.

File Attachment(s):
VEPRO_FORTI.png (484kb) downloaded 15 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Mon, Jul 16 2018 19:41
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7098

Please try a latency other than 0 in Vienna Suite Convolution Reverb. That's the little pull-down in the lower right corner of its GUI.

HTH,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Jul 17 2018 12:44
by Pixelpoet1985
Joined on Fri, Dec 23 2016, Germany, Posts 117

Thank you for the quick reply, Dietz.

It works, but now I have some dropouts/clicks. Is there a recommended value? I set it to 128.

Posted on Tue, Jul 17 2018 18:06
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7098

Simply try to increase the latency value to a number that allows your CPU for computing all necessary data smoothly. 256 or 512 seem to be meaningful settings.

HTH,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Aug 01 2018 15:04
by Pixelpoet1985
Joined on Fri, Dec 23 2016, Germany, Posts 117

Thanks again, Dietz.

Posted on Wed, Aug 01 2018 22:03
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7098

Can we regard the issue as solved then? :-)

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Aug 01 2018 22:16
by Pixelpoet1985
Joined on Fri, Dec 23 2016, Germany, Posts 117

Yes, of course. Thanks.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.