Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Sun, May 05 2019 17:44
by iPiano
Joined on Tue, Apr 10 2012, Posts 12
<p>Hi everyone,</p>
<p>I'm running into an issue when using multiple Event Inputs. Whenever I want to record, I don't get any monitoring going on (in essence I can't hear what I'm playing). First I thought it was something silly that I did, but after hours of trying to understand what's going on, I realized the following:</p>
<p>Whenever I create a new track with the Event Input as a plugin everything works as expected. I can create 16 sub-tracks and record everything fine.</p>
<p>However, when I create more than 1 track (e.g. 2 tracks with each an Event Input), the monitoring completely stops working when recording.</p>
<p>My specs:<br>- Fireface 400<br>- Reaper v5.976/64 rev 474f8e (May 2nd 2019)<br>- OSX 10.14.4 (2,2GHz Intel Core i7, 32GB RAM)<br><br>Any idea what might be going on here or someone experiencing the same issue?</p>
Posted on Mon, May 06 2019 14:46
by iPiano
Joined on Tue, Apr 10 2012, Posts 12

I've recorded a small video for better understanding of this behaviour:

https://ufile.io/bv1cqhs1

Posted on Mon, May 06 2019 16:43
by iPiano
Joined on Tue, Apr 10 2012, Posts 12

Quick update on something that I just read from Paul in a different topic:

Since I'm using the VST3 version, there's no need for me to use Event Inputs at all... I thought I was prepared by reading the VEP 6 manual when the launch wasn't official yet. Sorry for any confusion! :-)

One problem that still remains is that there are no instructions on how this routing thing works in Reaper. I can't seem to route anything passed 16 channels. Does anyone have any idea how to route to the multiple MIDI ports that Ensemble Pro plugin exposes?

Posted on Mon, May 06 2019 16:46
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11306

Hi iPiano, 

That's a good question for my colleagues at Reaper... Could it be that they implemented VST3 without adding multiple MIDI ports??

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, May 06 2019 17:31
by iPiano
Joined on Tue, Apr 10 2012, Posts 12

Hi Paul!

I've figured it out! It's not that difficult once you know what to do :-)

I've added a series of screenshots, so that anyone experiencing the same problems can hopefully figure it out with out too much of a hassle.

Cheers!

File Attachment(s):
step_2.png (320kb) downloaded 2 time(s).
iPiano attached the following image(s):
step_1.png (96kb) downloaded 6 time(s).
step_3.png (107kb) downloaded 14 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, May 24 2019 10:43
by DANIELE-ES
Joined on Sun, Mar 31 2019, Posts 48

I noticed this post only now, I'm having similar problems when using Event Input plugin.

I know how to use midi routing but I don't want to use it because of the Parameter Automation list that it is directly automatable in Reaper.

Moreover with Event Plugin you can route the audio output on the same track, with MIDI tracks you need to enable feedback routing instead.

So you solved this by not using Event Input and using VST3 midi routing instead, right?

Don't you have problems loading the VST3 main plugin in Reaper? Mine is very very slow in loading and showing and it freezes Reaper for some seconds.

See these threads for more info:

https://www.vsl.co.at/community/posts/t52478-Extremely-slow-loading-times-in-VEP-while-I-m-moving-my-old-template#post284775

https://www.vsl.co.at/community/posts/t52575--ReaperandVEP7--Note-under-play-cursor-doesn-t-play-for-some-kontakt-instruments#post285193

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.