Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
SYNCHRON IR's are MIA in Cubase 9.5 & 10.0.30
Last post Fri, Aug 09 2019 by holywilly, 29 replies.
Options
Go to last post
2 Pages12>
Posted on Fri, Jul 05 2019 07:07
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23
Having trouble with SYNCHRON-ized Special Editions and Cubase 9.5... I lose the convolution reverb on:
 
a) freezing an instrument track in Cubase
b) rendering a track in place
c) doing a non-real time audio mixdown
 
After I unfreeze the track, the convolution reverb comes back. Alas, it does not come back after “render in place” or doing a non-real time export. I have to do a “reload mixer settings from current preset” to get the reverb back.
 

I’ve attached 2 screenshots: 01.jpg shows what the Convolution Impulse Reverb Module looks like before... 02.jpg shows what it looks like after rendering in place and/or doing a non-real time audio export. As you can see, the IR has disappeared. 

I use Cubase 9.5.21 on Win 7 64-bit, with all VSL software up to date. 

Any help in solving this would be greatly appreciated. 

-T

casual-t attached the following image(s):
01.jpg (154kb) downloaded 7 time(s).
02.jpg (139kb) downloaded 5 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, Jul 05 2019 07:27
by stan-k
Joined on Tue, Jun 24 2014, Germany, Posts 38

I second that.

Also happens to me. Haven't tried freezing and rendering in place, but when I open existing projects, the impulses are missing. Closing and reopening them again solves the issue.

Also on Cubase 9.5, but on a Mac.

Stan K
Posted on Fri, Jul 05 2019 10:47
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

Hi, 

Thanks for the input, I will check right away. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Jul 05 2019 12:42
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

Hi, 

Weird, we cannot seem to reproduce this. But we'll keep trying. This is with Synchron Player 1.1.1644?

Please verify the build number, just to be safe. 

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Jul 05 2019 14:29
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23
Hi Paul,

Thanks for your prompt reply. Yes, I am on 1.1.1644. It also happened with the previous release of SY Player.
Posted on Fri, Jul 05 2019 21:55
by stan-k
Joined on Tue, Jun 24 2014, Germany, Posts 38

Hey Paul,

I'm on 1.1.1621.

I thought that maybe this had something to do with memory, I only have 8Gb on this machine, all the samples are on an external SSD, though. Never run into these issues on VI Pro with MIRx.

Stan K
Posted on Sat, Jul 06 2019 01:19
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23

16 GB and internal HDD's here... This happens even if there's only one active Synchron Player, and barely anything in RAM. I'd be surprised if this were a memory related issue.

Posted on Mon, Jul 15 2019 05:27
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23

Just tried this in Cubase 10.0.30, with the exact same results. IR does not record when freezing VSTi track, and needs to be reloaded when rendering in place, or exporting non-real time. Any updates on this. Thanks!

Posted on Wed, Jul 17 2019 00:01
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1590

Are there specific impulses for Smart Spheres or FX Strings? The only thing showing is the Epic Orchestra set here.
Latest versions, incl of VEP 7.

MacBook Pro 15,1: 2.9 GHz 6-core i9
32GB 2400MHz DDR4
OSX 10.14.5
VE Pro 7
Posted on Sun, Jul 21 2019 05:06
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23

Installed latest Synchron Player (1.1.1657) - Same problem still exists.

I have noticed the following: When I freeze the instrument channel (using Cubase 10.0.03) and check "Unload Instrument When Frozen" the IR's are not rendered in the resulting audio file, but when I unfreeze the track the IR's are present in the Synchron Player Mixer (and are audible). When I freeze the instrument Channel and do NOT check "Unload Instrument When Frozen," the IR's are not rendered in the resulting audio file, and are missing in the Synchron Player upon unfreezing. Not sure if this can help to pinpoint the problem, but figured it's worth a shot...

"Render in Place" and non-realtime export still behave the same as previously mentioned.

Without the ability to freeze VSTi's to conserve resources, I'm not able to use larger templates, which renders the current Synchron Player (on my setup) unusable. Would love to get this figured out rather sooner than later. Any response by VSL is much appreciated. Thanks much!!

Posted on Sun, Jul 21 2019 09:32
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

Hi civilization 3, 

Originally Posted by: civilization 3 Go to Quoted Post

Are there specific impulses for Smart Spheres or FX Strings? The only thing showing is the Epic Orchestra set here.
Latest versions, incl of VEP 7.

=> FX Strings don't have any IRs, as they were recorded with multiple mics.

=> Smart Spheres were created without IR as well. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Jul 21 2019 09:34
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

HI casual-t, 

We will investigate, hope this can be fixed soon. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Jul 21 2019 15:52
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23
Originally Posted by: Paul Go to Quoted Post
We will investigate, hope this can be fixed soon.
Best,Paul

Thanks, Paul. Much appreciate the help. I have a job coming up in August, for which I'd like to use the Synchron SE. Hopefully we'll be able to get this sorted before then.

Best,
-T
Posted on Sun, Jul 28 2019 17:48
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23

Just a friendly bump... Trying to get this sorted. Much appreciate the input.

Posted on Mon, Jul 29 2019 15:35
by pmaurer_740
Joined on Mon, Jan 27 2003, Posts 1

Hi,

 

i have the same problem in Cubase 10.0.30.

I can only perform a real-time rendering.

I have re-done the same project in Studio One 4.5 and there is no problem there.

 

Peter

Posted on Wed, Jul 31 2019 14:49
by holywilly
Joined on Mon, Jul 08 2013, Posts 53
Same problem here with Synchronized Dimension Brass here. Not only missing IR when render in place, the IR is missing when connect to VEP with new project. Cubase 10.0.30, Latest version of Synchron player, VEP 6.
Posted on Wed, Jul 31 2019 16:13
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23

Update: Same behavior with latest version of SYNCHRON Player... 1.1.1680

Posted on Thu, Aug 01 2019 11:25
by marnix
Joined on Tue, Mar 16 2004, Vienna, Posts 960

Hi all,

We were able to reproduce the problem with the missing/vanishing IR´s in Cubase with the VST2 version of the Synchron Player plug-in (VST3 seems to be fine though) and the issue is currently being investigated - thanks for your (ongoing) patience!

Best, Marnix

Posted on Thu, Aug 01 2019 16:00
by casual-t
Joined on Sat, Mar 07 2009, Posts 23
Originally Posted by: marnix Go to Quoted Post
Hi all,
We were able to reproduce the problem with the missing/vanishing IR´s in Cubase with the VST2 version of the Synchron Player plug-in (VST3 seems to be fine though) and the issue is currently being investigated - thanks for your (ongoing) patience!
Best, Marnix


Hi Marnix,

Excellent news. Hopefully this will lead to finding a solution of this issue. Thanks to all at VSL for their (continued) hard work.

-T
Posted on Thu, Aug 01 2019 16:38
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11261

Hi,

I have a quick question: Why are you using VST 2?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
2 Pages12>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.