Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Starting an instance without the Automation window open
Last post Fri, Dec 31 2021 by Paul, 23 replies.
Options
Go to last post
2 Pages12>
Posted on Sat, Jul 06 2019 17:19
by dbtothavsl
Joined on Tue, Oct 05 2010, Posts 14

How can I have my new instances start without the Automation window open by default? This doesn't seem quite right in terms of interface design, to have this busy sidebar open by default.

Posted on Sun, Jul 07 2019 15:26
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

That doesn't happen here, it can't be its default behavior, a new instance never has the Automation Map showing.
I would clear preferences, that's unusual. Or if it's an old version update.

 

EDIT: I'm talking about VEP 7, albeit 6 didn't exhibit that either.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Sun, Jul 07 2019 18:54
by Dewdman42
Joined on Tue, Feb 27 2018, Posts 955

Originally Posted by: derekderek Go to Quoted Post

How can I have my new instances start without the Automation window open by default? This doesn't seem quite right in terms of interface design, to have this busy sidebar open by default.

I agree, this happens for me too and I wish the default behavior is to not show it.  

Posted on Thu, Jul 11 2019 17:52
by dbtothavsl
Joined on Tue, Oct 05 2010, Posts 14

Is there anyone official from VSL who can confirm if this is expected behavior for v7? It started specifically with v7 for me, and no updates have changed it.

Posted on Thu, Jul 11 2019 20:17
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13478

Hi, 

Very official: This is expected behaviour of VE Pro 7, we wanted to point out the new possibilities, which we believe are quite great. 

So far, everybody seemed to like it 

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Jul 12 2019 00:43
by Seventh Sam
Joined on Sat, Dec 29 2018, Posts 344

Originally Posted by: civilization 3 Go to Quoted Post

That doesn't happen here, it can't be its default behavior, a new instance never has the Automation Map showing.
I would clear preferences, that's unusual. Or if it's an old version update.

 

EDIT: I'm talking about VEP 7, albeit 6 didn't exhibit that either.

It doesn't open by default for me, either.  Interesting...

Posted on Fri, Jul 12 2019 01:58
by Dewdman42
Joined on Tue, Feb 27 2018, Posts 955

I absolutely DO NOT like it as default behavior, so not "everyone" likes it.  Please provide an option to not do that.

Posted on Fri, Jul 12 2019 07:26
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13478

Hi Dewdman42, 

I understand that you do not like it. Of course we will drop everything and think about a specific solution. Better? 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Jul 12 2019 15:44
by Dewdman42
Joined on Tue, Feb 27 2018, Posts 955
At least please add to the “wish list”.


Posted on Sat, Jul 13 2019 22:19
by dbtothavsl
Joined on Tue, Oct 05 2010, Posts 14
Yeah, I get that it's nice to point out the feature but it adds clutter to the interface, which, as I see it goes a little bit astray from good design/usability. For me personally, it's a bit of a fly buzzing in the face to have to close every one so I can see my kontakt instances. I think having the option is the way to go but I guess I can change my default template for new instances?
Posted on Mon, Jul 15 2019 01:19
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

Does saving it without it showing wind up showing it anyway, upon launch?

Hard to imagine that being a desired default. It didn't do that for me even the first time. I don't know if it inherits preferences from VE Pro 6. I would try trashing preferences if this happens on a saved instance with it not showing. Sometimes I save the server project with nothing, sometimes all instances have it showing, it always opens like I had it at save.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Mon, Jul 15 2019 15:57
by dbtothavsl
Joined on Tue, Oct 05 2010, Posts 14

I actually don't know how to trash the preferences (it's on my windows vepro host), and I also don't know how to save a default file, other than as a Cubase track preset.

Posted on Mon, Jul 15 2019 21:02
by Marcabru
Joined on Fri, Sep 08 2017, Posts 30

Originally Posted by: Dewdman42 Go to Quoted Post

I absolutely DO NOT like it as default behavior, so not "everyone" likes it.  Please provide an option to not do that.

Me too. I do not like this behaviour. If you want to draw my attention to cool things I might want to use, put it in the manual.

Posted on Mon, Jul 15 2019 23:06
by Ashermusic
Joined on Fri, Jan 02 2009, Posts 558

I have to say, , I don't care for it opening by default either. It's just a small annoyance for me,  but an  annoyance just the same.

Composer, Logic Pro Certified Trainer, author of "Jumpstart Logic Pro 10.6 " & "Scoring WIth Logic Pro"
www.jayasher.com

3.2 6-Core i7 Mac mini, 64 GB RAM. macOS 12.1
Posted on Mon, Jul 15 2019 23:28
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

Originally Posted by: derekderek Go to Quoted Post

I actually don't know how to trash the preferences (it's on my windows vepro host), and I also don't know how to save a default file, other than as a Cubase track preset.


I meant saving the instance. VEP menu = Instance; Save Project As. You could save whatever as a default. I don't remember where preferences are in Windows, it would be probl'y be a user directory rather than the system's 'Library' or whatever it's called.

I wonder if the difference is I use an automation map for every instance, and I am picky about sizing and keeping it as much out of the way as I can, and people that don't haven't established a preference for VEP to take notice of.

For a new instance, opening an automation map takes up all the space VEP does and I have to undock and size it. This was never the case before 7.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Tue, Jul 16 2019 09:50
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13478

Hi, 

Here's a quick workaround (sorry for the delay): 

1. Open VE PRO Standalone

2. Hide automation window

3. Close standalone

Now VE PRO Server instances will also not show the automation window. 

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Jul 16 2019 16:07
by Dewdman42
Joined on Tue, Feb 27 2018, Posts 955

Thank you!  Works like a charm.  

Posted on Wed, Jul 17 2019 12:26
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13478

Hi, 

New feature in VE Pro 7.0.877, I think you will like it 

Best, 
Paul

File Attachment(s):
VE_Pro_7_Default_Window_Layout.jpg (355kb) downloaded 18 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Jul 17 2019 16:02
by Dewdman42
Joined on Tue, Feb 27 2018, Posts 955

yes we like it!!  thank you.

Posted on Fri, Dec 24 2021 19:33
by Witold Suryn
Joined on Wed, Oct 09 2019, Posts 8

Hi Paul,

I did as said, opened standalone (latest version), closed Automation window, saved project and, when reopening it I  had automation window back. All on Mac OS Big Sur.

What wrong did I do?

Witold

2 Pages12>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.