Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
e-Licenser problem
Last post Sun, Apr 19 2020 by frenkelon, 9 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Apr 17 2020 11:59
by frenkelon
Joined on Mon, Jun 29 2015, Germany, Posts 5

Hi.

I have a new computer and upgraded to Windows 10.

From some reason, my dongel doesnt work and there is an issue in the device manager. 

I have installed the latest ECC from Steinberg and went through every suggestion they give in the troubleshooting section - but it still dowsnt work.

The LED on the dongel lights when I connect it to the USB port but turns off after few seconds, when I connect it to a USB on my laptop (which does not have any audio software installed on) - the LED stays on.

I need the e-Licenser in order to use VEP 6 .

Every thing else is working just fine (inc. iLok for my ProTools)

Thanks,

Omer.

Tags: e-licenser
Posted on Fri, Apr 17 2020 12:18
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 810

Hi,

this sounds to me like an USB-Port problem. Have you tried to use another port? If you are using an USB-Hub, try connecting it directly to the computer.

Best, Ben

Ben
Technical Support - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Apr 17 2020 12:20
by frenkelon
Joined on Mon, Jun 29 2015, Germany, Posts 5

Hi

Thanks for the answer.

I already tried all the available ports - still same error

Posted on Sat, Apr 18 2020 20:17
by VladKo
Joined on Tue, Apr 07 2020, Posts 27

Have you tried to enable Legacy USB support in BIOS?
Considering that this is new computer, all ports might be USB-3, and who knows how these dongles are treated by USB-3 port/driver.

Another option for USB-3 port is to connect the dongle through USB-3 hub that has dedicated USB-2 (not USB-3) port.

Vlad
Posted on Sat, Apr 18 2020 21:01
by frenkelon
Joined on Mon, Jun 29 2015, Germany, Posts 5

Just checked it - it is enabled :(

Posted on Sun, Apr 19 2020 09:51
by jasensmith
Joined on Tue, Jan 15 2008, Arizona, Posts 1577
Do you have another computer you can plug the Vienna key into? Maybe the old computer you were using before? Just to make sure the key isn't malfunctioning.

Of course, whatever computer you plug the key into it will have to have the eLicenser software on it.

Incidentally, how old is the key?

"If at first you don't succeed, try, try again. Then quit. There's no point in being a damn fool about it."
- W.C. Fields
Posted on Sun, Apr 19 2020 10:19
by frenkelon
Joined on Mon, Jun 29 2015, Germany, Posts 5

It works on my Macbook pro.

I insaled the eCC and I can see all the lisences on it and the LED works.

I believe the dongle is about 3 years old maybe 4

Thanks for your answer.

BTW

I did try to connect it with a USB 2 hub - still not working.

Posted on Sun, Apr 19 2020 17:28
by jasensmith
Joined on Tue, Jan 15 2008, Arizona, Posts 1577
I don't know if it will fix your problem but I suggest getting a new key and transferring your licenses because the warranty is only good for two years. Or get the VSL protection plan.

Since it seems to work in other computers I suspect that the problem is not with the key but something with your new computer. Maybe uninstall then reinstall the eLicensor?

"If at first you don't succeed, try, try again. Then quit. There's no point in being a damn fool about it."
- W.C. Fields
Posted on Sun, Apr 19 2020 17:55
by frenkelon
Joined on Mon, Jun 29 2015, Germany, Posts 5

It is a problem with the computer with no doubts.

I have already tried to uninstall and install , and actualy went through every single suggestion in steinbergs troubleshooting manual.

Still no good.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.