Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] Some problems with Synchron Pianos software
Last post Tue, May 26 2020 by Paul, 14 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, May 15 2020 05:13
by Pbest
Joined on Tue, Apr 03 2018, Posts 23

Hi, I updated my Synchron Pianos to 1.1.1470 recently.

But there are some problems with software.

First, it was okay until version 1.1.1413 but after 1.1.1469, it doesn't load the sample any other mics by clicking on except the mics that is defaulted on the factory preset. In short I can't tweak for producing user presets.

The second problem was before the recent update. When I select multiple keys of the keyboard image in Edit panel and drag the note volume number to adjust, the number automatically adjusts in the selected area, making it impossible for adjusting the number at my will. Dragging the bar of the keyboard image doesn't cause the problems, but dragging a number does. I attached a screenshot.

And this seems to be less critical than the above two problems, but when selecting multiple keys, the last C8 note is not selected. For example, if I try to select from G7 to C8 by using Shift, only G7 to B7 will be selected, and C8 will not be selected. The problem can be solved by clicking C8 separately, or clicking C8 first and then select the other keys by using the Shift but it's a bit cumbersome.

Pbest attached the following image(s):
vslsp.jpg (123kb) downloaded 17 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, May 15 2020 07:39
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12196

Hi Pbest, 

Thanks for reporting. Looking into this right away!

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, May 15 2020 14:31
by MMKA
Joined on Tue, May 22 2012, Posts 379

Originally Posted by: Pbest Go to Quoted Post

..., it doesn't load the sample any other mics by clicking on except the mics that is defaulted on the factory preset. In short I can't tweak for producing user presets.

I just ran into the same problem...

Posted on Tue, May 19 2020 06:16
by Konrad
Joined on Thu, Aug 14 2014, Posts 20

Hi!

I fixed all issues except for the Mic loading problem. I cannot seem to reproduce it. Could you provide me with more detailed steps including the Host/DAW?

Thank you!

Konrad Glas
Software Developer - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 19 2020 07:19
by Pbest
Joined on Tue, Apr 03 2018, Posts 23

Hi, Konrad!

Steps to Reproduce:

  1. Launch Synchron Player Standalone. 
  2. Double click on any preset to open it (user preset or factory preset)
  3. Go to Mix window.
  4. Click on any mic that are not currently loaded in the preset.

However the samples of the mic are not loaded, and even if I turn up the volume gauge and play my DP, it doesn't respond.

And from what I just checked, this error seems to occur only in Standalone. There is no problem with DAW!

Posted on Tue, May 19 2020 08:52
by Konrad
Joined on Thu, Aug 14 2014, Posts 20

Hi!

Sorry... still no luck. I have made a little video to show what I am doing. Maybe you can tell me if something else happens on your system? Or maybe I am doing something wrong to reproduce?

File Attachment(s):
Pianos_micloading.mov (8,826kb) downloaded 2 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Konrad Glas
Software Developer - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 19 2020 08:53
by Konrad
Joined on Thu, Aug 14 2014, Posts 20

Ah... maybe this happens on Windows only? I checked on Mac

Konrad Glas
Software Developer - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 19 2020 09:36
by Pbest
Joined on Tue, Apr 03 2018, Posts 23

The reproduction of the video you uploaded is correct. I tried the same thing as the video I attached, but the sample I loaded wasn't played.

Ah, I'm using Windows.

File Attachment(s):
record.mp4 (833kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Tue, May 19 2020 10:28
by MMKA
Joined on Tue, May 22 2012, Posts 379

I was trying some things with the Synchron Piano Player.

Synchron Piano Player Stand alone version: the behaviour as described in this thread with Yamaha and Steinway. The default can't be loaded, all the other presets can. But no mics can be added at a preset.

Synchron Piano Player as a plug-in in the stand alone Vienna Ensemble Pro version: when I start first the Yamaha, there all things work fine with the microphones, as expected. When I load after the Yamaha the Steinway, all things work fine with the Steinway.
BUT : when I start with the Steinway no extra mics can be loaded in a preset.

The same behaviour of Synchron Piano Player in the Vienna Ensemble Pro plug-in.

I use Samplitude Pro X5 Suite as DAW.

Posted on Tue, May 19 2020 10:30
by Konrad
Joined on Thu, Aug 14 2014, Posts 20

Ok, we can reproduce now on Windows standalone and will fix asap.

Thank you for your help and report!

Konrad Glas
Software Developer - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 26 2020 04:00
by Pbest
Joined on Tue, Apr 03 2018, Posts 23

Hi, Konrad.

Since yesterday's update, some bugs I mentioned above are now working well.

Thank you for your efforts and quick updates!

Posted on Tue, May 26 2020 06:30
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12196

Hi Pbest, 

Thanks for the feedback! Which bugs are still there?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, May 26 2020 09:07
by Pbest
Joined on Tue, Apr 03 2018, Posts 23

No, I have no bugs yet!

Posted on Tue, May 26 2020 10:16
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12196

Yay!! 

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.