Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Synchron Strings muting on playback
Last post Fri, May 22 2020 by garylionelli, 3 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, May 20 2020 17:40
by garylionelli
Joined on Wed, Jul 09 2003, Los Angeles, Posts 379

Have had this issue since the beginning with Synchron Strings in Pro Tools:

Instantiate an instance, record a performance, and everything plays normally.

Then after about 20 minutes, Synchron Strings will play only the first second of the line you reoorded, and then it goes silent. It sounds like some controller is pulling the volume all the way down quickly. But that's not what's causing the problem.

I've dealt with this for the last year by rendering the MIDI to audio. I think this mainly happens with the legato presets but I'm not sure.

Any idea what's causing this?

Thanks--

Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Posted on Wed, May 20 2020 19:56
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11931

Hi Gary, 

Thanks for reporting. 

What are the exact steps to reproduce this? Which OS, which versions, which hardware, which PT version? VE Pro involved? How is it connected?

Do you have a short, simple example that you can send us?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, May 22 2020 18:29
by garylionelli
Joined on Wed, Jul 09 2003, Los Angeles, Posts 379

Thanks Paul. I'm trying to reproducec this with a blank session with only a few instances of Synchron Violins 1>Soft>Legato>Canabile>Light vib. So far in this session there are no problems. I'll continue to inveestigate.

To answer you questions, I'm on Pro Tools 2020.5.0 and Mac OS Catalina 10.15.4, both the latest versions. Hardware is an Avid MTRX interface, and Synchron is instantiated directly onto a Pro Tools instrument track, not using VE Pro.

If I can get a sample. I'll send.

Thanks again!

Gary

Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.