Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
MIDI Assign Not Working In Logic (Vienna Instruments)
Last post Wed, Sep 09 2020 by Paul, 2 replies.
Options
Go to last post
Posted on Wed, Sep 02 2020 19:15
by Fontenette
Joined on Wed, May 31 2006, Omni Present, Posts 59
I am having no success Right-Clicking a destination parameter and assigning it to a fader or a knob with my controller (Akai MPK88). I am able to do it in the Stand Alone version; however, I have no success within Logic 10.5. I have an iMac with 3.7 GHz 10-Core Intel Core i9, and 64 GB RAM.
I tried it both within the Vienna Ensemble Player 6 and just instantiating a VI alone with no success. It simply won't allow me to assign one of the controller's faders to Velocity X-Fade. It will allow me to assign the pitch modulation wheel which is odd. If Ivan assign the PM wheel to any parameter, I should be able to assign a fader or knob, right? This problem only happens in Logic Pro.

Any ideas as to what this could be? I need help fast.
Logic Pro 7.2.3
Mac Pro 3.3 Quad-Core Processor, 12GB RAM
Mac Pro 3.0 Dual-Core, 8GB RAM
Posted on Wed, Sep 09 2020 23:20
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12290

Hi Fontenette, 

Can you record the CC controls in Logic? My assumption is that the MIDI information doesn't arrive in your host in the first place. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.