Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Sat, Sep 19 2020 22:46
by scottgius
Joined on Fri, Nov 24 2017, Pico Rivera, Posts 4

I could swear that I used to be able to play my midi keyboard that is connected to my DAW (Cubase 10.5) while I'm in Vienna Studios with the instance my track is on in Cubase.

Am I crazy? Doesn't this functionality exist? If it does I have somehow managed to disable that connection.

Everything plays perfectly once I go back to Cubase and either enter note from Synth kb or play the recorded track.

I have looked all around and cannot find any configuration information that would seem to "re-enable" this assuming I am remembering this correctly.

Scott Gius
Posted on Sun, Sep 20 2020 04:07
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1661

It normally functions that we may hear it whether focused in eg., Cubase or VE Pro, yes, so something is wrong. I don't know what it is, sorry to say.

MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
OSX 10.15.7
VE Pro 7
Posted on Mon, Sep 21 2020 18:57
by marnix
Joined on Tue, Mar 16 2004, Vienna, Posts 987

Hi scottgius,

In Cubase, please make sure you have unchecked "Release Audio Driver when Application is in background" in "Devices" => "Device Setup" => "VST Audio System"

Does that solve the problem?

Best, Marnix

Posted on Mon, Sep 21 2020 19:43
by scottgius
Joined on Fri, Nov 24 2017, Pico Rivera, Posts 4

Actually, I figured out the functionality still works if I run Cubase 10.0.6, but not with the May release 10.5

I have submitted a ticket with Steinberg and am using 10.0.6 from Feb 2020 as a workaround because I need this feature. I appreciate the fellow user suggestions and I hope if anyone is experiencing this it helps them for now.

Scott Gius
Posted on Mon, Sep 21 2020 19:53
by scottgius
Joined on Fri, Nov 24 2017, Pico Rivera, Posts 4

BTW, I looked and realized the "Release Audio Driver option was toggled Yes in 10.5 but off in 10.0.6

Once I toggled it to off in 10.5 the functionality works. 

Scott Gius
Posted on Tue, Sep 22 2020 06:49
by marnix
Joined on Tue, Mar 16 2004, Vienna, Posts 987

Hi Scott,

Thanks for the update - great to hear you were able to solve the problem!

Best, Marnix

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.