Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
midi data sent on start & stop & solo to VEPRO7
Last post Mon, Jan 04 2021 by civilization 3, 3 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sat, Dec 26 2020 13:03
by 154116
Joined on Sat, Nov 28 2020, Posts 1

Hi Everyone,

just got VEPRO7 for Christmas.

I am doing a template for Cubase and I am running into an issue, Vepro Server in on the same Macpro.

Everytime I click (in Cubase 11 pro) STOP or SOLO, it sends a midi signal to my first instance on port 5 and 6, ch 1,10 & 11 and 2notes D1 and D6.

I deleted the tracks linked to this instance : same so it's not coming from the tracks.

is there an option I ticked by error ?

Thanks in advance for your help 

Posted on Mon, Dec 28 2020 10:12
by lupine
Joined on Sun, Feb 14 2016, Posts 49

Hi 154116,

I have a similar issue: every time I move the playhead cursor Cubase sends all of the MIDI data it finds below it   (for EVERY MIDI track) and that translates in momentary hangs, during which I can't do anything but waiting (very annoying). If you activate the MIDI activity monitor on a random track you can see it listing all of the events. I wonder if there is a way to prevent that.
Are you also experiencing such an issue?

Posted on Mon, Jan 04 2021 20:28
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1749

"every time I move the playhead cursor Cubase sends all of the MIDI..."

civilization 3 attached the following image(s):
underU0020cursor.jpg (81kb) downloaded 1 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
OSX 10.15.6
VE Pro 7, Cubase Pro 11.0.10
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.