Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Mon, Mar 22 2021 15:17
by frank.sch
Joined on Tue, Sep 24 2019, Posts 3

Hello,

I just downloaded and installed the Vienna Instruments Setup (ViennaInstruments_WIN-6.5.18945.exe) on a fresh WIN 10 installation. (Cubase 10.5 pro is already installed. I insalled all but AAX plugins). At the "Finishing installation..." Step I get a system error from Vienna Ensemble.exe (3 times): 
"Die Ausführung des Codes kann nicht fortgesetzt werden, da MSVCP140_1.dll nicht gefunden wurde. ..." 
(could not continue due to missing MSVCP140_1.dll)

I restarted the computer and made sure that the VC++ 2015 runtimes are installed. 

Any idea, how to solve this?

Thanks in advance,
Frank

Posted on Mon, Mar 22 2021 15:32
by frank.sch
Joined on Tue, Sep 24 2019, Posts 3

I just checked the C:\Windows\system32 folder and the MSVCP140_1.dll is there ...

Posted on Mon, Mar 22 2021 16:41
by Lucy
Joined on Sun, Nov 26 2017, Posts 49

Not sure if this is your problem but I think you have to activate the license on elicenser before you can complete installation.

Posted on Mon, Mar 22 2021 17:21
by frank.sch
Joined on Tue, Sep 24 2019, Posts 3

Hey Luci, thanks for the answer, but the licence is already on the elicencer.

Finally found the problem. The MVC++ 2015 redistributable for x86 was not update to the 2015-2019 version (for x64 it already was 2015-2019, maybe due to the Cubase installation?). Manually updating to MVC++ 2015-2019 for x86 as well worked, now I can start Vienna Ensemble. 

Now I need to find out, why there are no sound libraries ... but that is another story ...

Posted on Fri, Mar 26 2021 10:35
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12636
Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Mar 30 2021 20:09
by winknotes_282
Joined on Mon, Dec 23 2002, Posts 196

I'm looking for some help with this.  I have a new computer and trying to get VSL installed getting the same error.  Fresh Windows 10 install.  If I try to install the 2015 re-distributable I get an error that it's already installed for both x86 and x64.  So I'm kind of stuck at the moment. 

Any suggestions would be appreciated. 

 EDIT:  Interestingly I downloaded build 18935 and did not get the error but it installed successfully.  I only get that error with 18945. 

Steve

Steve
Windows 10 Pro 64-bit
Finale 26
VSL SE/Synchron
Posted on Thu, Apr 01 2021 20:50
by winknotes_282
Joined on Mon, Dec 23 2002, Posts 196

I'm still stuck not able to install build 18945 with the error that MSVCP140_1.dll is missing even though it isn't. I've tried installing previously mentioned  MVC builds with errors indicating those files do exist.

I'm running Windows 10 and really stumped at this point. 

Steve
Windows 10 Pro 64-bit
Finale 26
VSL SE/Synchron
Posted on Fri, Apr 02 2021 03:27
by winknotes_282
Joined on Mon, Dec 23 2002, Posts 196

Ok I think I'm good now.  I uninstalled and re-installed MVC 2015-2019 and was able to install build 18945 of VI. 

Steve
Windows 10 Pro 64-bit
Finale 26
VSL SE/Synchron
Posted on Fri, Apr 02 2021 18:29
by Mark K
Joined on Mon, Mar 29 2021, Posts 12

I encountered this today when trying to run the synchron stand-alone. I googled the dll name and there was a solution that involved downloaded and installing a visual c runtime pack from microsoft. I installed it and it solved the problem. https://www.microsoft.com/es-es/download/details.aspx?id=48145

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.